Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény...
2014. július 02. 08:57, szerda - WayteQ

Megszokott külső, megnövelt teljesítmény. A processzort a nagy teljesítményű MStar MSB2531 kétmagos, Cortex-A7 alapú, 800 MHz-re skálázott példánya váltja, a memória pedig megduplázódott: 256 MB RAM és 8 GB tárhely áll rendelkezésre.

Z

Zaj (Noise)

Hangtechnikai téren használt szakkifejezés, a nem tiszta és torz hangzást okozó interferencia megnevezése. Zaj keletkezhet rossz mikrofon vagy rögzítő berendezés használata esetén. A digitális képalkotásban a CCD szenzoron vizálisan megjelenő interferenciát nevezik zajnak. Nem kívánt színes pontok formájában jelenik meg éjszakai, alacsony zársebességgel készített képeken. (Színzaj)

Zajcsökkentés (Noise reduction)

Zajcsökkentő üzemmódban a fényképezőgép két felvételt készít: egy normál felvételt és egyet ugyanazzal az expozícióval, de csukott zárral. Ez lehetővé teszi a kép zajérzékeny területeinek meghatározását és a zaj kompenzációját.

Záridő (zársebesség)

A rekesznyílással (apertúra) együtt meghatározza, hogy mekkora fénymennyiség jusson az objektíven keresztül a fényképezőgép belsejébe. Hosszú záridő alkalmazásakor hosszabb időn keresztül éri a fény a CCD-t (digitális technológia) vagy a filmet (hagyományos analóg gépek), így a kép világosabb lesz, míg ellenkező esetben éppen fordítva történik, azaz a kép sötétebb lesz. A záridő befolyásolása kiválóan alkalmas a dinamikus mozgás szemléltetésére (hosszú záridő) vagy akár „egyetlen röpke pillanat” megragadására (rövid záridő).

Zársebesség előválasztás (Aperture Priority)

Ebben a módban a felhasználó beállíthajta a rekeszértéket, amelyhez a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a megfelelő zársebességet. A legtöbb fényképezőgépen a fényrekesz előválasztási üzemmódot "A" betűvel jelölik. Zársebesség előválasztás

Zebracsíkos figyelmeztető funkció

Ez a funkció a túlexponálástól véd, úgy, hogy az érintett képrészletek a keresőben ill. az LCD-monitoron csíkozva jelennek meg.

ZEN

Zen and the Art of the Internet Brendan Kehoe alapvető fontosságú könyvének rövid, közkeletű neve

ZIP

Adattömörítésre használt Fájlformátum.

ZMODEM

ZMODEM protokoll Korszerű, gyors és az átküldés előtt adattömörítést is végző file-transzfer szabvány, mely az átvitelkor fellépő vonalszakadás esetén később is folytatni tudja a file letöltését.

Zoom

Zoom objektívet használva közel hozhatja a távoli tárgyakat egy rögzített pozícióból. A nagylátószög helyett telefotó üzemmódra válthat, vagy fordítva, telefotó üzemmódból nagylátószögre válthat segítségével.

Zoom objektív

A fotósok a témát közelebb hozhatják ezzel az objektívtípussal. A gyújtótávolság állításával (manuálisan vagy mechanikusan) változtatható a nagyítás mértéke. Nagyon hasznos távoli témák fényképezése esetén. A fényképezőgép maximális zoom nagyítása általában az objektíven olvasható; gyakori a 3x-os zoom, (például 35 - 105 mm*), ami jó nagyítást tesz lehetővé. Más fényképezőgépek maximum 10x-es nagyítást tesznek lehetővé, tízszeresére növelve a gyújtótávolságot (például 38 - 380 mm*). Ilyen nagy nagyítású objektíveknél optikai képstabilizátor vagy állvány használata javasolt az éles, tiszta képek készítéséhez. (Objektívek, teleobjektívek, nagy látószögű objektívek, digitálisl zoom, gyújtótávolság) (* 35 mm-es fényképezőgépre vonatkozik)

Zoom objektív (Zoom lens)

Állítható gyújtótávolságú objektív. A zoom funkció lehetővé teszi az objektív nagyításának változtatását, így a téma kicsinyíthető és nagyítható a képen.

Zoom vaku

Ennél a vakutípusnál a kilépő fény szöge módosítható.

Zune

A Zune a Microsoft Corporation által kifejlesztett hordozható médialejátszó, a hozzá tartozó szoftverek és az eszközzel is lejátszható zenék és videók letöltésére szolgáló Internetes bolt gyűjtőneve. Az amerikai piacon november 14-e óta kapható a hordozható médialejátszó első darabja, 30 GB-os merevlemezzel, 3 hüvelykes LCD kijelzővel, 14 órás lejátszási idővel, FM tunerrel és Wi-Fi csatlakozási lehetőséggel

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Pastel Green instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Pastel Green instant kamera
Fuji Instax Square SQ1 Chalk White instant kamera 48 900 Ft Fuji Instax Square SQ1 Chalk White instant kamera
Fuji Instax Square SQ1 Glacier Blue instant kamera 48 900 Ft Fuji Instax Square SQ1 Glacier Blue instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle