Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínála...
2014. február 23. 15:21, vasárnap - Perfact Kiadó

A Perfact Kiadó fotóskönyvei ezentúl elérhetőek webshopunkban és üzleteink polcain is.

R

RAM

Véletlenszerűen elérhető memória. Ez a fajta memória arra használható, hogy a felhasználó írhasson bele és olvashasson belőle. A RAM programok és adatok időszakos tárolására használatos. A ROM-mal ellentétben a RAM-on tárolt valamennyi adat kikapcsoláskor elvész, ezért illékony memóriának is nevezik. (SIMM)

Raszter hosszúság (Raster length)

Az hüvelykenként megjeleníthető raszterpontok számát mutatja meg. Mértékegysége a sor/cm (L/cm) vagy sor/hüvelyk (lpi). 60 raszter = 60 sor/cm vagy 152 sor/hüvelyk

RAW

Néhány fényképezőgéppel a fájlok elmenthetőek RAW formátumban. Ez a fájlformátum a CCD által közvetlenül küldött formában tartalmazza az információt, mielőtt a fényképezőgép bármilyen feldolgozást hajtott volna végre rajta. A RAW fájlok általában kisebbek a TIFF formátumban mentett fájloknál, mert a színadatok ezen a ponton még nem kerültek feldolgozásra. A fájlok megtekintéséhez és szerkesztéséhez, valamint egy megszokottabb formátumban való elmentéséhez speciális program vagy plug-in szükséges.

RAW formátum

Nyers adatformátum, azt jelenti, hogy az adatok közvetlenül a CCD-képérzékelőből kerül olvasásra, az analóg jelek digitális jelekké alakulnak. Az adatok továbbítása az eredeti állapotban történik, nem a digitális kamerában megy végbe az adatfeldolgozás.

Real Black Drive rendszer

Ha egy képrészletet feketének szántak, akkor legyen is fekete! A kisülés előtti fénykibocsátás szintjének csökkentésével a Panasonic új Real Black Drive rendszere mélyebb és gazdagabb fekete színt, valamint döbbenetesen magas, 4000:1 kontrasztarányt képes produkálni. Ennek eredményeként a kapott kép sokkal valóságosabbnak és tisztábbnak hat.

Régiókód

A világot szerzői jog alapján hat régióra osztották (Európa: régiókód 2). A DVD-lejátszókat és a szoftvereket is a mindenkori régiókóddal jelölik. A lejátszáshoz a kódok egyezése szükséges. A szoftvergyártótól függ, hogy egy DVD több régiókóddal rendelkezik-e.

Rekesz (Apertúra)

Működése a szem pupillájára hasonlít. Az objektív belső apertúra lemezeinek mozgása zárja vagy nyitja az apertúrát, beállítva az objektíven áthaladó fény mennyiségét. Az objektív apertúra gyűrűjén látható érték (F1.4, F2, F2.8, stb.) az apertúra méretét jelenti, és "apertúra értéknek" vagy "F értéknek" nevezik. Ahogy nő ez az érték, az apertúra szűkül, vagy "záródik". Az érték csökkenésével az apertúra szélesebb lesz, "nyílik".

Rendszermag (Kernel)

Egy számítógép operációs rendszerének a lelke. A kernel a közvetítő a programok és a hardver között. Menedzseli a gép erőforrásait -a memória és a processzor kihasználtságát- továbbá egy egységes felületet nyűjt a programoknak, amelyen át azok kommunikálhatnak az egyes hardver elemekkel

Repeat

A kiválasztott zenei egység bármely kombinációban történő megismétlése, akár véletlen sorrendű üzemmódban is.

RGB

A kép különálló vörös, zöld és kék videojelekből áll össze. Ez a képátviteli technológia biztosítja az RGB be-/kimenettel rendelkező komponensek közötti legjobb minőségű képátvitelt.

ROM

Csak olvasható memória, amely csak az információ olvasását teszi lehetővé a felhasználó számára, nem menthető (írható) rá információ. A ROM-on egyszer letárolt információkat nem lehet megváltoztatni. (Flash ROM, CD-ROM, RAM)

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya 13 690 Ft Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya
Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle