Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
2014. február 23. 17:18, vasárnap - FotoMarket

Rádiót hallgatni jó! Legyen az komoly-, metál vagy könnyűzene, hírek, kabaré, rádiójáték vagy kívánságműsor. Keresse meg most az Önhöz legközelebb álló stílust és válogasson kedvére a Muse rádiói közül.

I

Időalap-korrektor (TBC)

Ha a fej a szalaghoz ér, az kicsit lelassul. Analóg felvételeknél ekkor egy kisebb képhiba (időalap hiba) keletkezhet, mely a függőleges vonalak látható kidomborodását okozza. A TBC ezt a hibát már felvételkor illetve lejátszáskor azonnal korrigálja. Ezáltal a függőleges vonalak nyílegyenesek maradnak - éppúgy, mint az eredetinél.

IDTV

Olyan televízió, amely beépített, digitális programok vételére is alkalmas vevőegységgel is rendelkezik.

IEEE 1394

PC-k és perifériák csatlakoztatásának közkedvelt csatlakoztatási szabványa. 400 Mbps nagy sebességű adatátvitelt tesz lehetővé. A "FireWire" az Apple Corporation által használt elnevezés és megegyezik az IEEE1394 elnevezéssel. A csatlakozó további neve az "i.Link".

Illesztőegység

Az illesztőegységeknek különböző fajtái léteznek (más néven portok), pl. soros, párhuzamos hálózati illesztőegységek.

Illustrator

Az adobe népszerű grafikai programja.

Indexkép (Index print)

Digitális beolvasási eljárással egy nyomaton megjelenített kis képek film minden egyes kockájáról. Tárolásra, jelölésre és hivatkozásként használható. Az APS filmet az előhívó indexkép formájában juttatja vissza.

Indexképes megjelenítés (Thumbnail)

Az úgynevezett (Thumbnail) képeken a normál méretű képek miniképes formában előre megtekinthetőek. Leggyakrabban a digitális kamerák kijelzőin vagy a számítógépek monitorjain használatosak, miáltal lehetséges a képek egyszerű áttekintése és/vagy archiválása.

Input/Output

Egy rendszer bemeneti ill. kimeneti csatornáit jelenti.

Interface

A port angol megfelelője. Ezek a számítógép periferiális eszközeinek csatlakozási lehetőségei, illetve átjárót képeznek a protokollok, programok, szolgáltatások stb. között.

Internet

Számítógépek világméretű hálózata, amely globális információcserét tesz lehetővé.

Interpoláció (Interpolation)

A rögzített képadatból nem létező képadat kalkulálása. Valamennyi digitális fényképezőgépnél használatos, mert ezzel lehet meghatározni a szomszédos szenzorok által érzékelt színadatokat. (Ennek oka, hogy egy szenzor csak egy színt tud rögzíteni.) A képfelbontás növelésére vagy csökkentésére is használható. A kapott képminőség az alkalmazott algoritmustól függ. Fontos, hogy interpolációval nem lehet olyan adatot létrehozni, amelyet előtte nem törzítettünk.

IPTC/NAA-Standard

Képadatok (más néven metafájl) JPEG fájlokban történő tárolásra vonatkozó szabvány. Az adatok nem láthatóak a képen, a képfájlban viszont igen, amely megfelelő programmal megjeleníthető és feldolgozható. A szabványt az "International Press Telecommunications Council" (IPTC) és a "Newspaper Association of America" (NAA) dolgozta ki.

Iráskép

Egy írásjel vagy egy írásmód optikai konstrukciója.

Irásmód

Egy adott íráskép, stílus és írásjel karaktereinek összessége.

iSAPS

Az "intelligent Scene Analysis based on Photographic Space" (a fotótéren alapuló intelligens téma-analizáló) kifejezés rövidítése. A Canon által kifejlesztett technológia. A téma távolságára, a fókusztávolság, a fényképezőgép témára irányítására (a helyzetérzékelőnek köszönhetően) és a téma világosságára alapozva a DIGI, illetve iSAPS egy profilt hoz létre a témából, melyet összehasonlít a fényképezőgép adatbankjában található motívumok jellemző tulajdonságaival. Ennek köszönhetően a körülményeknek legmegfelelőbb beállításokat tudja alkalmazni (pl. Expozíció, fehéregyensúly, stb.)

ISDN (Integrated Services Digital Network)

Hangok, adatok, képek, stb. az egységesített felhasználói felületek közötti gyors átvitelére létrehozott digitális hálózat.

ISO (Érzékenység)

A film fényérzékenységének kifejezésére szolgáló érték. Az ISO lehet még a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (International Standard Organization) rövidítése is. Mivel nem létezik hasonló meghatározás a digitális fényképezőgépek számára, itt az "ISO 100-zal megegyező" kifejezést alkalmazzák. A nagyobb ISO érték azt jelenti, hogy a fényképezőgép jobb minőségű képeket tud készíteni gyengébb fényviszonyok között is (például a szobában).

ISO 9293

Az International Standards Organisation ((Nemzetközi Szabványok Szervezete) szabványa a logikai formátumok számára. Az SD-memóriakártya - az adattárolás és adatrendezés területén - megfelel az ISO 9293-szabványnak. Az ISO-formátum alkalmazása biztosítja a kompatibilitást a különböző készülékek és a különböző operációs rendszerek között.

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Square SQ1 Glacier Blue instant kamera 48 900 Ft Fuji Instax Square SQ1 Glacier Blue instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle