Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
2014. július 02. 10:40, szerda - brotherkellek.hu

Ha a jövőben csak egyszer is szeretne nagyobbat nyomtatni vagy másolni, akkor vegyen A3-as multifunkciós készüléket az A4-es helyett, mert megéri!

H

Halszem objektív (Fisheye lens)

180°-os látószögük miatt ezekkel az objektívekkel meglehetősen szürrealisztikus képet alkothatunk. Átlós típusú halszem objektív használata esetén a teljes képmezőt kitölti a kép, mig kerek objektív használatával kerek kép keletkezik a képmezőn.

Hangrögzítés (Sound recording)

Néhány modern digitális fényképezőgép alkalmas hangfelvételre filmfelvételekhez vagy képekhez. A beépített (vagy külső) mikrofon segítségével a képekhez hangeffektusok rögzíthetőek.

Hard drive /disk

Programok és információk tartós tárolására akalmas eszköz, amelyről a számítógép kikapcsolása után sem vesznek el az adatok.

Hardware

Minden fizikailag is megjelenő számítógépalkatrész, mint maga a számítógép, a perifériális eszközök: a monitor, az egér, a nyomtató, a digitális fényképezőgép, stb.

Harmadik generációs mobiltelefónia (3G)

A 3G a jövő vezetéknélküli technológiáira vonatkozó általános kifejezés, amely a cdma2000, az UMTS, a GPRS, a WCDMA és EDGE technológiákat foglalja magába. A 3G a nagysebességű mobil hozzáférést az internet protokoll (IP) alapú szolgáltatásokkal kombinálja. Ez nemcsak gyors mobilkapcsolatot jelent a világhálóval, hiszen megszabadulunk a lassú kapcsolatlétesítéstől, a nehézkes berendezésektől és a helyhez kötött hozzáférési pontoktól, hanem a 3G technológiák a kommunikáció, az információ-elérés, az üzletvezetés és a tanulás új formáit is magukkal hozzák

Háttérfókusz

Kifejezés arra az esetre, amikor a fókuszban lévő rész nem a tárgy, hanem a tárgy mögötti terület. A háttérfókusz kifejezést gyakran annak a hibának a leírására használják, amikor a háttér van fókuszban a tárgy helyett.

Hi Colour

Legalább 32000 színből álló kép jellemzője.

Hi-Fi Sztereo

Hi-Fi sztereó felvétel és lejátszás. Ennek szerepe a kétcsatornás adások felvétele és lejátszása. Alkalmazkodik a Dolby Surround térhang-rendszerhez is.

Hibás képpontok (Hot pixels)

Azok a képpontok, amelyek általában egy képpontnál kicsivel nagyobb fehér foltként jelennek meg a képen.

Hibrid VBR

A hibrid VBR ötvözi a valós idejű VBR-t (Variable Bit Rate) a Láthatóság modulációs (Visibility Modulation) technológiával.

Hipersáv

A "hipersáv" kifejezetten a kábel-TV rendszerekhez kapcsolódó fogalom. Olyan hullámsávokat (frekvenciatartományokat) takar, melyeket hagyományos földi sugárzásra nem is használnak. Előnye, hogy a kábelen keresztül több csatorna, több adás válik elérhetővé. A csatornakiosztás sem lesz olyan zsúfolt, így adott esetben a minőség is jobb lehet.

Hisztogram

A kép fénysűrűség eloszlást ábrázoló grafikon (a sötét és világos képpontok eloszlásának ábrázolásával). Ezt az adatot az expozíciós idő megítéléséhez lehet felhasználni. Hisztogramokat a csúcskategóriás digitális fényképezőgépeken találhatunk.

Honlap (Homepage)

Internetes oldalak első lapja.

Horn Sound System

Ennél a hangszórórendszernél reflexnyílású elülső hangszórók biztosítják az erőteljes basszushangokat. A tévékészülék két oldalán elhelyezett hangszórókon keresztül tiszta közép- és magas hangok érhetők el. A Horn Sound System rendkívül tiszta és mély hangzást kínál.

Hot shoe

Kapcsos csatlakozó külső vakurendszer csatlakoztatására (vagy egyéb tartozékok, mint távirányítók, vaku adapterek), mely általában a fényképezőgép tetején található. Két fém sínből áll, amelynek közepén általában egy vagy több elektromos csatlakozó helyezkedik el a fényképezőgép és a vaku közötti kommunikáció biztosításához. Ha nincs rajta ilyen csatlakozó, akkor tartozék papucsról van szó, A vakun szintén van egy ilyen csatlakozó, valamint egy rögzítő szerkezet, ami megakadályozza, hogy kicsússzon a vakupapucsból.

Hotline

Technikai támogatás vásárlók részére.

HQ felbontás (HQ resolution)

Kiváló minőségű felbontás. A csúcsminőségű digitális fotóminőség jellemzője.

HSCSD (High Speed Circuit Switched Data)

Mobil kommunikációs szabvány, amely 43.2 Kb/s adatátviteli sebességre képes.

HTML (Hypertext Markup Language)

A web, mint hiperszöveges adatbázis oldalainak leírásához használt jelölőnyelv. A HTML az SGML séma továbbfejlesztéseként került kialakításra, és a szöveges információk formázása mellett képek és más multimédiás tartalmak az oldalakba illesztését, valamint az oldalak közötti hiperkapcsok kialakítását teszi lehetővé.

http

Hypertext transfer protocol: az Internetes adatáramlás formátuma és kommunikációs alapja.

Hyper focal setting

A hiperfokális távolság meghatározott távolság, amely a mélységélesség megállapítására szolgál; a mélységélesség hátsó pontja mindig a végtelenbe kerül. Mikor a fényképezőgép fix rekesznyílást és fix gyújtótávolságot alkalmaz, és ezen két paraméterhez a megfeleő hiperfokális távolság van beállítva, a legközelebbi éles pont a beállított távolság felénél van.

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle