Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény...
2014. július 02. 08:57, szerda - WayteQ

Megszokott külső, megnövelt teljesítmény. A processzort a nagy teljesítményű MStar MSB2531 kétmagos, Cortex-A7 alapú, 800 MHz-re skálázott példánya váltja, a memória pedig megduplázódott: 256 MB RAM és 8 GB tárhely áll rendelkezésre.

Panasonic DMC-FZ4 termékismertető

2006. február 15. 08:00, szerda - SG.hu
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Panasonic 2005. februárban vadonatúj LUMIX modelljei között bemutatta a 4,0 megapixeles DMC-FZ4 modellt is. A gép 12-szeres optikai zoom használatot tesz lehetővé (ez egyenértékű a 35 mm-es filmet alkalmazó fényképezőgépeken a 35 mm és 420 mm  közötti tartománnyal) F2.8 és F3.3 közötti blendeértékkel. A DMC-FZ4 a 3,1 megapixeles DMC-FZ3 utóda, tulajdonságai azonban nem csak a képpontok számának növekedésében nyilvánulnak meg, hanem olyan műszaki fejlesztések alkalmazásában is, mint például a gyorsabb autofókusz (AF). A giroszkópos elven működő optikai képstabilizátor kiküszöböli a kézremegés következtében fellépő elmosódást, ezáltal jelentős segítséget nyújt gyenge fényviszonyoknál történő fényképezés, nagy fókusztávolság használata (nagy zoom), és makro felvételek készítése esetén is.

 Az FZ20-hoz hasonlóan, ez a fényképezőgép is LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel van felszerelve a csekély torzítású képek készítése érdekében. Három aszférikus lencse alkalmazása teszi lehetővé, hogy a 12-szeres zoommal rendelkező digitális fényképezőgép méretét tekintve kompakt maradhasson.

A központi egység, vagy az agy, amelynek a fényképezőgép a minőségi képfeldolgozást és a gyorsaságot köszönheti, továbbra is a Venus Engine II LSI, amely a vízszintes és függőleges irányokon túl átlósan is jó felbontással rendelkezik. A korábbi Venus Engine-ben a fényesség jelet minden RGB pixelből nyerték az átlós felbontás 50%-kal történő növelése érdekében. A Venus Engine II viszont új képalkotási folyamattal rendelkezik, amely a képben vízszintes vagy függőleges vonalakat észlelve csak a G pixelekből vonja ki a fényesség jelet. Ezáltal a Panasonic közlése szerint a régebbi Venus Engine-hez viszonyítva több mint 10%-kal javul a vízszintes és a függőleges felbontás, miközben továbbra is megmarad az átlós felbontás 50%-os javulása.

 


A minimum 0,006 másodperces kioldási késedelem és a kb. 0,3 (FZ4) másodperces zárintervallum teszi lehetővé a téma pontos megörökítését. A sorozatfelvétel teljesítménye másodpercenként 4 teljes felbontású kép készítését teszi lehetővé. A korlátlan sorozatfelvétel funkció használatával pedig mindaddig készíthetjük a felvételeket gyors egymásutánban, amíg a memóriakártya vagy a beépített memória meg nem telik. A felvehető videók mérete 320 x 240 képpont, sebességük 30, illetve képkocka másodpercenként. A maximális felvételi idő a memóriakártya kapacitásától függ.

Az AF üzemmód a fotózási helyzetnek megfelelően válaszható ki: 9-pontos, 3-pontos nagy sebességű, 1-pontos nagy sebességű, 1-pontos normál sebességű és spot. Az új, 1-pontos nagy sebességű AF üzemmódban a zár késése (az AF sebességgel együtt, vagyis a kioldó gomb teljes lenyomásától a kép elkészítéséig eltelt idő) a korábbi DMC-FZ3 modellhez viszonyítva nagymértékben, mintegy egyharmadával csökkent. Bár a készített kép "kimerevedése" a nagy sebességű AF működése közben elhanyagolható mértékű, mégis, ha mozgó tárgyakról készítünk felvételeket, akkor választhatjuk az 1-pontos normál sebességű AF funkciót is, melynek működése közben egyáltalán nem tapasztalható az említett jelenség.

 


A 9 jelenetválasztási üzemmód a gyártó szerint a legtöbb fényképezési helyzet igényeit kielégíti. A manuális funkciók, mint például a zár- és a rekesz előválasztás, vagy a kézi expozíció közvetlenül az üzemmódválasztó tárcsával választhatók ki, és egyenletesen szabályozhatók. Ugyanakkor a kezdő felhasználók számára egyszerű fényképezési lehetőségeket biztosít az Egyszerűsített üzemmód, amelyben a legtöbb beállítás automatikusan történik.

Az LCD monitor 1,8"-re nőtt (130 000 pixel) a képminőség hatékonyabb ellenőrzése érdekében, és a gyári adat szerinti 300 képre elegendő akkumulátor üzemidő az FZ3-énál nagyobb kitartást kölcsönöz az FZ4 számára. A gép maximális ISO érzékenysége 400, méret 108 x 68,4 x 84,8 mm, tömegük 290 gramm.

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Pastel Green instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Pastel Green instant kamera
Fuji Instax Square SQ1 Glacier Blue instant kamera 48 900 Ft Fuji Instax Square SQ1 Glacier Blue instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle