Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény...
2014. július 02. 08:57, szerda - WayteQ

Megszokott külső, megnövelt teljesítmény. A processzort a nagy teljesítményű MStar MSB2531 kétmagos, Cortex-A7 alapú, 800 MHz-re skálázott példánya váltja, a memória pedig megduplázódott: 256 MB RAM és 8 GB tárhely áll rendelkezésre.

Pattanástalanító kamera a HP-tól

2007. október 11. 18:42, csütörtök - [origo] Digifoto
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A HP Photosmart R937 az egyetlen olyan digitális fényképezőgép a piacon, amely még az iPhone-nál is nagyobb érintőképernyőt kapott. A nyolc megapixeles divatkamera ezen kívül képes eltávolítani a fotókról a bőrhibákat és karcsúsítani az alakokat. Kipróbáltuk a gyakorlatban.

A HP idén nyáron teljesen megújította termékpalettáját, összesen kilenc új modellt mutattak be, ezek közül pedig a legfigyelemreméltóbb a Photosmart R937 típus volt. Az eszköz különlegessége, hogy a világon a jelenleg legnagyobb, vagyis 9,14 centiméter átlójú kijelző található a hátoldalán.

Hatalmas érintőképernyő

A fényképező kialakítását alapvetően ez az óriási monitor határozza meg: gyakorlatilag a teljes hátfalat kitölti, gomboknak már szinte nem is maradt hely. A hagyományos kezelőszervek közül egyedül a zoomolás, az exponálás, illetve a ki- és bekapcsolás oldható meg gombok segítségével, az összes többi funkciót menüben lehet csak állítani.

 

 

A 3,6 colos képernyőt kétféleképpen lehet kezelni. Legkézenfekvőbbnek az ujjal való nyomogatás tűnik, azonban ezzel sokszor nem lehet a kívánt eredményt elérni. Velünk például előfordult, hogy többszöri próbálkozásra sem mozdult a megfelelő irányba a kép nézegetés közben. Ilyen tekintetben tehát nem múlja felül az Apple mobilját a masina.

Szerencsére ezt a tervezők is figyelembe vették, és a csuklópánthoz rögzítettek egy apró, gitárpengető méretű műanyag lapocskát, amivel jóval precízebben és gördülékenyebben lehet kezelni az érintőképernyőt.

Háromszoros, rejtett optika

A háromszoros átfogásra képes objektív kisfilmes értékeken számítva 39 - 118 milliméter között enged fotózni, tehát abszolút átlagosnak mondható, így nagylátószögű felvételek rögzítésére sem képes. Érdekes viszont, hogy a lencsét a Fujifilm készíti a kamerához, ráadásul rejtett kivitelben, vagyis zoomolás közben az optika nem tolódik ki a gépvázból, vagyis kevésbé sérülékeny.

 

 

Sajnos élességállítás tekintetében sem rekorder az új HP készülék. Meglehetősen komótosan állítja be a fókuszt, rossz fényviszonyok között, esti fotózáskor pedig az is többször előfordult, hogy képtelen volt élességet állítani. Ez különösen azért volt bosszantó, mert a Budai Várból szerettünk volna egy pesti látképet készíteni a beépített panorámafunkció segítségével, ami emiatt teljesen homályos lett.

A Photosmart egyébként stabilizátorral is rendelkezik, de az csak némi utánajárás után derült ki, ez mindössze digitális funkció, vagyis az érzékenység növelésével próbálja a záridőt csökkenteni. Aki fotózott már kompakt géppel nagy érzékenységgel, az pedig tudja, ez zajos, részlettelen képeket eredményez.

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 9 290 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle