Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a me...
2016. március 11. 15:27, péntek - hama.blog.hu

Az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér mondást azok biztosan nem szeretik, akik iPhone-t vagy iPadot használnak; ezeknek a készülékeknek a belső memóriáját ugyanis nem lehet memóriakártyával bővíteni. Szerencsére azért van gyors megoldás arra az esetre, ha fogyóban a szabad kapacitás!

 

Digitális kamerát a gyereknek!

2007. augusztus 14. 18:40, kedd - [origo] Digifoto
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Fél, hogy a gyerek összetöri a család drága digitális fényképezőjét? Vegyen neki egy sajátot, hadd fotózzon, videózzon vele! A legolcsóbb fényképezőkből próbáltunk ki hét különböző típust. 

Canon PowerShot A460

A nagy múltú japán gyártó PowerShot-sorozatát sokan kedvelik, bár sem kinézetben, sem funkcióit tekintve nem emelkedik a konkurencia fölé. A tömzsi, lekerekített téglára emlékeztető készülék pozitívuma, hogy a szokásos ezüst mellett kék és piros színben is kapható.

 

Canon PowerShot A460

 

Az öt megapixeles Canon magyar nyelvű menüt is kapott, így a gyerekek könnyebben megérthetik a működését. Az is tetszett, hogy hagyományos optikai keresővel is ellátták, ezt használva pedig tovább bírja egyetlen töltéssel. Ez az egyedüli kamera, amit nem csak digitális kijelzővel szereltek fel.

A fotók minőségére egyáltalán nem lehet panasz, vagyis fényképes napló készítésére tökéletes, videózásra viszont már nem ajánljuk jó szívvel, ugyanis legfeljebb 320x240 pixeles filmet tud rögzíteni 30 kép/másodperc sebességgel, ráadásul zoomolni sem lehet közben. A PowerShot A460 ára jelenleg bruttó 30 ezer forint körül mozog a hazai boltokban.

DigiGR8

Az egyik legérdekesebb tesztalany egy ismeretlen kínai vállalat által készített kamera, a DigiGR8. A műanyag borítású kütyü minőségét szinte ránézésre meg lehet állapítani: a miniDV matrica természetesen csak figyelemelterelésre szolgál, kazettát nem lehet a gépbe helyezni, hanem a szokásos SD-kártyákra tárolja a felvételeket.

 

DigiGR8

 

A három megapixelesként hirdetett DigiGR8-cal mi mindössze kétmillió pixeles fotót tudtunk rögzíteni, csapnivaló minőségben. Videót 320x240 pixeles felbontásban készít a kínai eszköz, és közben zoomolni is képes. Nagyon zavaró viszont, hogy a miniatűr LCD képe távolról sem egyezik meg a számítógépen látható minőséggel: a kijelző rendszeresen 'kiégett', részlettelen, fehér foltokat mutatott a képen, a monitoron meglepetésünkre minden felvétel szebb volt.

Arra is érdemes figyelni, hogy a kamera nem képes automatikusan élességet állítani. Ehelyett két állása van az optikának: közeli és távoli. A kettő között az objektív manuális eltekerésével lehet választani, ami ráadásul a lencsevédő sapka levétele közben is könnyen elforoghat. Ez teszt közben is előfordult, és meg kellett ismételni több felvételt, egy nyaralás után erre azonban nincs lehetőség. A készüléket tudomásunk szerint fotósboltokban nem lehet kapni, viszont internetes aukciós oldalakon 10 ezer körüli összegért hozzá lehet jutni a játékszerhez - kollégánk, akitől kölcsönkértük, ugyancsak így szerezte be saját gyerkőcének.

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 9 290 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle