Két új GPS készülék a WayteQ-től
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházu...
2016. április 25. 08:16, hétfő - Ariete termékek

Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk termékpalettáján. Kínálatunkban nem csak szezonális termékeket talál. Az Ariete cég háztartási kisgépek gyártására szakosodott, a kisgépek terén igencsak széles a kínálata.

Digitális kamerát a gyereknek!

2007. augusztus 14. 18:40, kedd - [origo] Digifoto
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Fél, hogy a gyerek összetöri a család drága digitális fényképezőjét? Vegyen neki egy sajátot, hadd fotózzon, videózzon vele! A legolcsóbb fényképezőkből próbáltunk ki hét különböző típust. 

Canon PowerShot A460

A nagy múltú japán gyártó PowerShot-sorozatát sokan kedvelik, bár sem kinézetben, sem funkcióit tekintve nem emelkedik a konkurencia fölé. A tömzsi, lekerekített téglára emlékeztető készülék pozitívuma, hogy a szokásos ezüst mellett kék és piros színben is kapható.

 

Canon PowerShot A460

 

Az öt megapixeles Canon magyar nyelvű menüt is kapott, így a gyerekek könnyebben megérthetik a működését. Az is tetszett, hogy hagyományos optikai keresővel is ellátták, ezt használva pedig tovább bírja egyetlen töltéssel. Ez az egyedüli kamera, amit nem csak digitális kijelzővel szereltek fel.

A fotók minőségére egyáltalán nem lehet panasz, vagyis fényképes napló készítésére tökéletes, videózásra viszont már nem ajánljuk jó szívvel, ugyanis legfeljebb 320x240 pixeles filmet tud rögzíteni 30 kép/másodperc sebességgel, ráadásul zoomolni sem lehet közben. A PowerShot A460 ára jelenleg bruttó 30 ezer forint körül mozog a hazai boltokban.

DigiGR8

Az egyik legérdekesebb tesztalany egy ismeretlen kínai vállalat által készített kamera, a DigiGR8. A műanyag borítású kütyü minőségét szinte ránézésre meg lehet állapítani: a miniDV matrica természetesen csak figyelemelterelésre szolgál, kazettát nem lehet a gépbe helyezni, hanem a szokásos SD-kártyákra tárolja a felvételeket.

 

DigiGR8

 

A három megapixelesként hirdetett DigiGR8-cal mi mindössze kétmillió pixeles fotót tudtunk rögzíteni, csapnivaló minőségben. Videót 320x240 pixeles felbontásban készít a kínai eszköz, és közben zoomolni is képes. Nagyon zavaró viszont, hogy a miniatűr LCD képe távolról sem egyezik meg a számítógépen látható minőséggel: a kijelző rendszeresen 'kiégett', részlettelen, fehér foltokat mutatott a képen, a monitoron meglepetésünkre minden felvétel szebb volt.

Arra is érdemes figyelni, hogy a kamera nem képes automatikusan élességet állítani. Ehelyett két állása van az optikának: közeli és távoli. A kettő között az objektív manuális eltekerésével lehet választani, ami ráadásul a lencsevédő sapka levétele közben is könnyen elforoghat. Ez teszt közben is előfordult, és meg kellett ismételni több felvételt, egy nyaralás után erre azonban nincs lehetőség. A készüléket tudomásunk szerint fotósboltokban nem lehet kapni, viszont internetes aukciós oldalakon 10 ezer körüli összegért hozzá lehet jutni a játékszerhez - kollégánk, akitől kölcsönkértük, ugyancsak így szerezte be saját gyerkőcének.

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle