Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-2...
2014. július 17. 16:12, csütörtök - canon.hu

EOS-M fényképezőgépekhez való kompakt zoomobjektív, amellyel közelebb kerülhet az eseményekhez. A képstabilizátor védelmet nyújt a fényképezőgép bemozdulásából eredő elmosódás ellen. A léptetőmotoros technológia egyenletes és csendes fókuszálást biztosít videofelvétel közben.

Öt fényképező nyaraláshoz

2007. június 27. 09:27, szerda - [origo] Digifoto
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Rendhagyó tesztünkben különböző gyártók százezer forint alatti készülékeit vizsgáltuk meg. A fő szempontok azonban ezúttal nem a technikai paraméterek, hanem a könnyű kezelhetőség és a színhelyesség voltak.

Gyakran előfordul, hogy valaki a termékek adatai alapján próbál megfelelő gépet választani. Ez azonban könnyen tévútra vezethet, ugyanis a megapixelek száma, a képernyőméret, és más hasonló számok nem mindig jelentenek a gyakorlati használat során is valódi előnyt. Most tehát elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a nyaralás közben előforduló szituációkat melyik fényképezővel lehet a legszebben megörökíteni.

A haladó fotósok szinte bármilyen eszközből ki tudják hozni az általuk elképzelt eredményt a megfelelő beállításokkal, esetleg némi szoftveres utómunkával, most azonban a kezdőkre, a családi hobbifotósokra gondoltunk a fényképezők kiválasztása során. Olyan típusokat szerettünk volna szemügyre venni, amelyek tartalmaznak úgynevezett témamódokat, vagyis adott helyzetekre hangolt automata beállításokat, ráadásul megfizethető árúak is egyben.

 

 

Az öt fényképező tehát a következő volt: Canon PowerShot A710, Fujifilm FinePix A800, Nikon Coolpix L11, Olympus FE-240, Panasonic Lumix LS60. Könnyen zsebre vágható, ráadásul könnyű, műanyagvázas modellekről van szó, de praktikusságuk mellett szól az is, hogy az Olympus kivételével mindegyik használható normál ceruzaelemekkel, így a világ legtávolabbi pontjain is jó esély van rá, hogy működőképesek.

Mindegyik készülék számos beépített témamódot kapott, ezekből összesen négyet választottunk ki összehasonlításra. A strand, a tájkép, a makró, illetve a portré üzemmódokra minden bizonnyal szükség van egy átlagos nyaralás során. Ezeknek a gyárilag beállított funkcióknak a lényege elméletben az, hogy a fotózáshoz kevésbé értők számára is lehetővé tegyék a nehéz helyzetekben a képkészítést, automatikusan korrigálva a fényképezőgép paramétereit.

Fotózás a strandon

Az első dolog, ami az embereknek eszébe szokott jutni a nyaralásról az nem más, mint a strandolás, elsőként tehát ezt a szituációt vizsgáltuk meg. A Balaton partján, a tihanyi öbölben készítettünk mindegyik fényképezővel fotót, előtte kiválasztva az úgynevezett Beach üzemmódot.

Első ránézésre is látszik, hogy nincsen óriási eltérés az öt japán gyártó készüléke között. Nagyon kiéleződött a kompakt gépek piacán a verseny, így nagyon kiegyenlített eredményt produkáltak az apró kütyük.

 

 

Valamivel tüzetesebb vizsgálat során sem lehet találni drámai eltéréseket, ennek ellenére nem volt nehéz rangsort állítani a típusok között. A Fuji szép, színhelyes képeket készített, és közel volt hozzá a Panasonic és a Nikon is, bár enyhén zöldes árnyalatokkal, ráadásul ez utóbbi esetében kicsit kiégett részletekkel. A Canon a többi típusnál jóval sárgásabb fotókat produkált, igaz, az expozícióval itt nem volt probléma. A legrosszabb eredmény az Olympus esetében lett: fakóak a színek, ráadásul túl van exponálva a felvétel, az előtérben lévő emberek bőrén már nincs részlet.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 46 500 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle