Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngen...
2014. június 19. 20:42, csütörtök - Syngenta Nemzetközi Fotópályázata

Újból meghirdette nemzetközi fotópályázatát a Syngenta, amelyre hazánkból is várják professzionális és amatőr fotósok jelentkezését.

Olympus SP-550UZ gépteszt

2007. június 17. 19:25, vasárnap - SG.hu - Kruza Richárd
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Késve, de törve nem - talán így lehetne jellemezni az Olympus SP-550UZ megjelenését, mivel a piacon egy ideje már jelen vannak a hasonló, hardveres képstabilizálóval felszerelt kompakt gépek. Igaz, olyan mint az SP-550UZ eddig még nem volt - legalábbis ami a zoom átfogást és a néhány egyéb különlegességet illeti. Olyan mintha a korábbi, egyébként sikeres Olympus C-8080 és társai, és a most megjelent SP-550UZ között egy űr tátongana - mintha ennyi idő kellett volna ennek a remek kis gépnek a kifejlesztéséhez.

 

 

Olympus SP-550UZ

 

Egy biztos, a hatalmas, 18-szoros, 28 - 504 mm-es zoom átfogásnak és az ISO 5000-es érzékenységnek köszönhetően az Olympus SP-550UZ könnyen megragad az ember emlékezetében. Másrészről viszont az ember már előre fél, vajon milyen kompromisszumok árán lehetett elérni az extrém zoom átfogást és érzékenységet? Egyáltalán jó gép-e az SP-550UZ? A cikk végére kiderül.

Kívülről, általános információk

Az Olympus SP-550UZ formatervezése a tükörreflexes gépeket idézi, - erre nyilván tudatosan törekedtek a tervezők - kívülről komoly gép benyomását kelti. Amellett, hogy külső formavilága a klasszikus SLR gépek jellegzetes alapjain áll, az SP-550UZ mégsem unalmas és szokványos kinézetű sőt, inkább kilóg a sorból. Ez annak tudható be, hogy külső elemei kiemelten részletgazdagok, és a részletekbe menő igényesség miatt az izlésesség határain belül nagyon szép. Természetesen ez egy szubjektív megállapítás és biztos lesznek olyanok is akiknek nem tetszik majd a SP-550UZ - de abban biztos sokan megegyeznek majd, hogy kifinomult külső esztétikája, részletgazdagsága, forma és színvilága átlag feletti.

Külső mérete ebben a kategóriában nagyjából átlagosnak nevezhető - igaz, ennek megitélésekor nem szabad megfeledkezni arról, milyen erőteljes lencserendszer bújik meg ebben a kis gépben. Külső háza műanyag, viszont úgy tűnik hogy egy fém vázra vagy keretre épül - legalábbis a látható krómozott keret erre utal. Összességében véve jó minőséget sugall az SP-550UZ, minden passzol és jól működik.

 

Olympus SP-550UZ

 

Az Olympus - más gyártókhoz hasonlóan - mostanában egy néhány megabájtos memóriakártya helyett - melyet úgyis eldobnánk - némi belső memóriával látják el fényképezőgépeiket annak érdekében, hogy minden körülmények között ki lehessen azt próbálni. Ez akkor is hasznos, ha memóriakártyánk már tele van, vagy éppen otthon felejtettük. Belső memóriája 20 MB, mely JPG formátumban a legnagyobb felbontás mellett mindössze négy fotó rögzítését teszi lehetővé. A gép egyébként xD memóriakártyákkal üzemel, ebben a formátumben jelenleg legfeljebb 2 GB kapacitású kártya kapható.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 43 190 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle