Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
2014. február 23. 17:18, vasárnap - FotoMarket

Rádiót hallgatni jó! Legyen az komoly-, metál vagy könnyűzene, hírek, kabaré, rádiójáték vagy kívánságműsor. Keresse meg most az Önhöz legközelebb álló stílust és válogasson kedvére a Muse rádiói közül.

Fuji FinePix F40fd - tudás és formatervezés egy gépben

2007. június 01. 17:43, péntek - Fujifilm Magyarország
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Fujifilm piacra vezette legújabb digitális kameráját a FinePix F40fd-t. A kamera az F szériára jellemző paraméterekkel rendelkezik: elegáns fém ház, lithium-ion akkumulátor, manuális állítási lehetőségek széles választéka. A kamera 8 millió pixeles maximális felbontással és 3x optikai zoommal rendelkezik. A 2,5"-os LCD kijelzőn tökéletesen megkomponálhatók a képek és az elkészült képek tökéletesen visszanézhetőek. A készülék magyar nyelvű menüvel rendelkezik. A használható memóriakártyák: xD és SD kártya.

A készülék szürke, kék és sötétszürke (gun metal) színben érhető el.

Felbontás és CCD méret

Az F40fd digitális fényképezőgép maximális felbontása 8 millió pixel. Maximális felbontásban választható a 3:2 oldalarányú felbontás is, melynek használatával veszteség mentessen tudunk képeket előhivatni digitális laborokban. Természetesen lehetőség van alacsonyabb felbontás választására is, ezek az alábbiak lehetnek: 4M, 2M, 0,3M. A legnagyobb fájlméret 8 milliós felbontáson Fine(finom) tömörítéssel 3,9 MB. Ebben az esetben a kamera 3296x2472 képpontot rögzít. A kamera 1/1,6"-os Super CCD HR érzékelővel rendelkezik.

Optikai és digitális zoom

A készülék 3x optikai zoommal rendelkezik, melynek értéke kis filmes gépre vetítve 36 - 108. A digitális zoom mértéke 6,9x. A két zoom együttes használata esetén a maximális zoom megközelítőleg 20,7x lesz.

Fókusztartomány és ISO érték

Általános használat esetén a kamerával 45 centimétertől a végtelenig tudunk fotózni, míg a makró funkció beállításával 7 centimétertől - 80 centiméterig tudunk felvételeket készíteni. A kamerában széles választékban tudunk válogatni az ISO értékek közt. Az Automatikus beállításon kívül választható ISO értékek: ISO 100/200/400/800/1600. Ezen kívül lehetőség van Auto ISO értékek beállítására is ahol a legmagasabb ISO éték maximálható. Ezek a Auto módozatok a következők: AUTO400/AUTO800/AUTO1600. Ilyen esetben a kamera maximálisan azt az értéket fogja használni ami az AUTO jelölés mögött található.

Záridő és fehéregyensúly

Az F40fd különböző záridejű felvételek készítését teszi lehetővé. 3 másodperctől 1/2000 másodpercig választható expozíciós módtól függően. Tüzijáték mód választása esetén lehetséges a 4 másodpercnél hosszabb záridő választása is. A fehéregyensúly választási lehetőségek között az alábbiak találhatóak az Automata módon kívül: Napos idő, Árnyékos, napfény neon, hidegfényű neon, meleg neon, izzólámpa és egyéni fehéregyensúly. Az egyéni fehéregyensúly beállítás lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy adott konkrét helyszínhez optimalizálja a kamera fehéregyensúlyát vagy egyedi színvilágú képeket készítsen.

 

Fujifilm FinePix F40fd

 

LCD kijelző és vaku módozatok

A Fujifilm FinePix F40fd LCD kijelzője mérete 2,5", képaránya 4:3, 230 000 pixeles felbontással kb. 100%-os lefedettséggel. A fényképezés során a következő vaku módozatok választhatók: Automatikus, vörös szem-effektus csökkentő, derítés, hosszú szinkron, vörös szem effektus csökkentő és hosszú szinkron együtt. A vaku hatótávolsága Auto ISO esetén 60 centimétertől 6,5 méterig terjed.

Energiaellátás és adatátvitel

Az F szériás készülékek mindig lithium akkumulátorral rendelkeznek, nincs ez máskép az F40fd esetén sem. A kamerában egy 1150 mAh-ás akkumulátor található ( NP-70) mellyel a CIPA szabvány szerint körülbelül 300 kép készíthető. Az adatátvitel USB 2.0 adatkábellel történik a számítógépre. Az Audio-Video adatátvitel NTSC vagy PAL rendszerű, mono hanggal.

Méret és tömeg, mozgókép felvétel

A kamera mérete 95,7 x 59 x 23,3 milliméter. Tömege 145 gramm kiegészítők nélkül, mig kiegészítőkkel 175 gramm. A kamerával lehetőség van mozgó képet rögzíteni 640x480 vagy 320x240-es felbontásban 30 kép/másodperces frissítéssel, mono hanggal. A videó felvétel készítése közben a zoom nem használható.

Extrák és érdekességek

Az F40fd mint az az elnevezésében is benne van, rendelkezik "face detection" funkcióval, azaz az elkészült képeken felismeri az emberi arcokat. ez nagyban megkönnyíti az amatőr felhasználók számára a tökéletes portrék készítését és még tisztább , még élesebb képek, portrék készítését teszi lehetővé. Az arcfelismerés maximálisan egy képen 10 emberi arcot képes felismerni, és követni. A képvisszanézéskor a kamera ezeket a felismert emberi arcokat és a  kijelzőn, televízió készüléken ezeket meg is jeleníti külön. A digitális kamera rendelkezik IR kommunikációs kimenettel. Ennek segítségével képeket lehet továbbítani más digitális kamerákra vagy nyomtatókra. Természetesen ehhez a fogadó készüléknek is rendelkeznie kell IR kapcsolattal. A kamera magyar nyelvű menüvel rendelkezik és xD és SD memóriakártyát egyaránt tud fogadni.    

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Square SQ1 Glacier Blue instant kamera 48 900 Ft Fuji Instax Square SQ1 Glacier Blue instant kamera
Fuji Instax Square SQ1 Terracotta instant kamera 48 900 Ft Fuji Instax Square SQ1 Terracotta instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 30 500 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle