Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngen...
2014. június 19. 20:42, csütörtök - Syngenta Nemzetközi Fotópályázata

Újból meghirdette nemzetközi fotópályázatát a Syngenta, amelyre hazánkból is várják professzionális és amatőr fotósok jelentkezését.

OptikVerve Labs Virtual Photographer

2007. május 05. 10:24, szombat - Budai Péter - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop pluginek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Nem feltétlenül igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve. Vagy ha igen akkor az is igaz, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Ez a kivétel a német optikVerve Labs Virtual Photographer nevő pluginje, amely amellett, hogy jó, még ingyenes is. A kiegészítés (plugin) alap koncepciója, hogy a filmes fotográfiában megszokott látványvilággal gazdagítsa digitális fotóinkat. Magyarán szemcsésséget, kiégett, sárgult, megöregedett fotóhatásokat varázsolhatunk frissen elkészült digitális felvételeinkre.

 

 

Letöltés és telepítés

A szoftvert ingyenesen tölthetjük le a fejlesztő weboldaláról és nem lesz szükség hatalmas tárhelyre vagy gyors netkapcsolatra, hiszen mindössze egy 273 Kb-os, zip-tömörített (EXE) fájlról van szó. A Virtual Photographer egyelőre csak PC (Win) tulajdonosok számára elérhető. Kicsomagolása során megadhatjuka fájlkönyvtár elérési útját. Legyszerűbb mindjárt a képszerkesztő szoftverünk plugin könyvtárát megadni. Photoshoppot használva ez többnyire a C:/Program Files/Adobe/Photoshop xx/Plug-Ins könyvtár. Ha máshová csomagoljuk ki a fájlokat a kapott optikVerveLabs könyvtárat másoljuk az említett helyre.

 

 

A Photoshop elindítása után a Filter menü alján - a többi telepített pluginunk között - találjuk meg az optikVerve Labs menüpontot és abból kinyitva a Virtual Photographer plugint.


Kezelőfelület

A plugin megnyitásával a következő ablak fogad. Természetesen csak akkor tudjuk aktiválni a plugint, ha előtte behívtunk egy fotót a programba.

 

 

Az 1. számú ablakrész mindenki számára ismerős lehet. Itt látjuk behívott képünket. Nézetét a 2. pont alatt található +/- gombokkal nagyíthatjuk 6-100% között. A mellette lévő 100% gombbal rögtön teljes méretre vált a képnézet, a FIT gomb pedig akkorára méretezi, hogy beleférjen a nézőablakba. Ha csak egy képkivágást látunk belőle az egér bal gombjával a képre kattintva majd húzva görgethetjük át más kivágásra. Ha kiadtunk valamilyen képmódosító parancsot az ablak jobb oldali részén ugyanígy a képre kattintva majd a gombot elengedve válthatunk az eredeti és a módosított képnézet között. A '?' gombbal az optikVerve Labs weboldalának angol nyelvű szoftverleírása kérhető.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 46 500 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle