Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Kiemelt híreink
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngen...
2014. június 19. 20:42, csütörtök - Syngenta Nemzetközi Fotópályázata

Újból meghirdette nemzetközi fotópályázatát a Syngenta, amelyre hazánkból is várják professzionális és amatőr fotósok jelentkezését.

OptikVerve Labs Virtual Photographer

2007. május 05. 10:24, szombat - Budai Péter - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop pluginek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Nem feltétlenül igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve. Vagy ha igen akkor az is igaz, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Ez a kivétel a német optikVerve Labs Virtual Photographer nevő pluginje, amely amellett, hogy jó, még ingyenes is. A kiegészítés (plugin) alap koncepciója, hogy a filmes fotográfiában megszokott látványvilággal gazdagítsa digitális fotóinkat. Magyarán szemcsésséget, kiégett, sárgult, megöregedett fotóhatásokat varázsolhatunk frissen elkészült digitális felvételeinkre.

 

 

Letöltés és telepítés

A szoftvert ingyenesen tölthetjük le a fejlesztő weboldaláról és nem lesz szükség hatalmas tárhelyre vagy gyors netkapcsolatra, hiszen mindössze egy 273 Kb-os, zip-tömörített (EXE) fájlról van szó. A Virtual Photographer egyelőre csak PC (Win) tulajdonosok számára elérhető. Kicsomagolása során megadhatjuka fájlkönyvtár elérési útját. Legyszerűbb mindjárt a képszerkesztő szoftverünk plugin könyvtárát megadni. Photoshoppot használva ez többnyire a C:/Program Files/Adobe/Photoshop xx/Plug-Ins könyvtár. Ha máshová csomagoljuk ki a fájlokat a kapott optikVerveLabs könyvtárat másoljuk az említett helyre.

 

 

A Photoshop elindítása után a Filter menü alján - a többi telepített pluginunk között - találjuk meg az optikVerve Labs menüpontot és abból kinyitva a Virtual Photographer plugint.


Kezelőfelület

A plugin megnyitásával a következő ablak fogad. Természetesen csak akkor tudjuk aktiválni a plugint, ha előtte behívtunk egy fotót a programba.

 

 

Az 1. számú ablakrész mindenki számára ismerős lehet. Itt látjuk behívott képünket. Nézetét a 2. pont alatt található +/- gombokkal nagyíthatjuk 6-100% között. A mellette lévő 100% gombbal rögtön teljes méretre vált a képnézet, a FIT gomb pedig akkorára méretezi, hogy beleférjen a nézőablakba. Ha csak egy képkivágást látunk belőle az egér bal gombjával a képre kattintva majd húzva görgethetjük át más kivágásra. Ha kiadtunk valamilyen képmódosító parancsot az ablak jobb oldali részén ugyanígy a képre kattintva majd a gombot elengedve válthatunk az eredeti és a módosított képnézet között. A '?' gombbal az optikVerve Labs weboldalának angol nyelvű szoftverleírása kérhető.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle