Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházu...
2016. április 25. 08:16, hétfő - Ariete termékek

Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk termékpalettáján. Kínálatunkban nem csak szezonális termékeket talál. Az Ariete cég háztartási kisgépek gyártására szakosodott, a kisgépek terén igencsak széles a kínálata.

Canon PowerShot A710 gépteszt

2007. április 23. 20:04, hétfő - SG.hu - Kruza Richárd
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Canon PowerShot A710is nem csupán a korábbi PowerShot A700-as ráncfelvarrott verziója, mivel több igazi és hasznos újdonságot tartalmaz. Ezek között is a legfontosabb a valódi optikai képstabilizálás, melyet a Canon első ízben alkalmazott "A" sorozatú fényképezőgépein. Ilyen esetben izgalmas dolog egy korábbi sikeres fényképezőgép újabb verzióját vizsgálgatni.

Kívülről

Külső méreteit tekintve az A710IS elődjénél egy kicsit kisebb, nehezebb és nagyon hasonlít rá, bár mégsem lehet összekeverni a két gépet. A markolat belső oldala fekete színű lett, pont olyan mintha gumiból lenne - bár sajnos nem az. Maga a markolat - melyben megbújik a két AA elem - nagyon stabil fogást biztosít. Kialakítása és mérete nagyon el lett találva, a gépet egy kézzel is nagyon stabilan lehet fogni. A gép külső kialakításakor a tervezők megpróbálták kombinálni a lekerekített és egyenes formákat.

 

Canon PowerShot A710

 

Megjelenése nem követi a szuperdivatos ultrakompaktok mai világát, tehát mentes minden túlságosan öncélű díszítő elemtől. Kinézete inkább funkcionális jellegű, miközben modern és kellemes, emiatt biztos hogy sokak izlésének meg fog felelni - összességében véve jobban néz ki mint elődje. Kikapcsolt állapotban, behúzott lencsével a gép elég lapos és egy kabátzsebben könnyen elfér, de 268 grammos súlyával egy kézitáskában is észrevétlen tud maradni. Az A710IS külső háza teljes egészében festett műanyag, kidolgozása viszont érezhetően jó minőségű. Minden mechanikus rész tökéletesen illeszkedik és szépen működik. Egyetlen furcsa dolog, hogy az állványcsavar menete műanyagból van, használat közben ezzel emiatt érdemes csínján bánni.

Kezelőszervek

Az A710IS kezelőszervei majdnem megegyeznek az elődével és szintén nagyon jól vannak elhelyezve, minden kéznél van. A gép tetején lévő módtárcsát a hüvelykujjunkkal lehet forgatni. A ki-be kapcsoló a módtárcsa mellett helyezkedik el és kicsit be van süllyesztve. Ez egyrészt azért jó mert sötétben is azonnal ki lehet tapogatni, másrészt nagyon nehéz véletlenül kikapcsolni a gépet. A gép hátulját szemlélve kicsit feltűnő, milyen kevés gombot találunk. Ezt a részt főleg a 2.5 collos kijelző uralja, de nagyon örömteli, hogy átnézeti keresőt is találunk a gépen - bár ha belenézünk rögtön alábbhagy az örömünk, de erről majd később. Amúgy minden gomb fizikai mozgatása szinte tökéletes, nem túl kemény és nem is túl finom. Fotózás közben nincs semmi zavaró tényező amire külön figyelni kellene - tehát koncentrálhatunk a lényegre: a képkészítésre.

Kijelző, kereső

A 2,5 collos képátlójú kijelző nagyon világos és jól olvasható, 115 ezer pixeles felbontása viszont némi jóindulattal is csak átlagosnak mondható a mai kompaktok világában. A PowerShot A710IS sokmindennel fel van szerelve, és több dolgot is jobban csinál mint konkurens társai, miközben vételára nem túlságosan magas. A cég az ár alacsonyan tartása érdekében drága LCD helyett kompromisszumként inkább más, hasznos funkciókat rakott bele, mint az optikai képstabilizálás.

 

Canon PowerShot A710

 

Sokat jelentene ha dönthető lenne a kijelző, mint például a rokon PowerShot A640-on (igaz, ebben viszont nincs optikai képstabilizálás - mondhatnánk semmi sem tökéletes). Sok fotós éppen egy ilyen kijelző miatt használ időnként kompakt gépet, komponáláskor ugyanis köztudottan nagy szabadságot jelent egy hajtogatható kijelző.

Ebben a kategóriában ritka madárnak számít az átnézeti kereső. A PowerShot A710IS esetében van ilyen, minősége viszont gyatrának nevezhető. Belenézéskor csak egy kicsi, szürkés, homályos látvány fogadja a felhasználót, élességállítási lehetőség pedig nincsen. Emiatt csak végszükség esetén, mondjuk nagyon erős napfényben, vagy alacsony akkumulátor töltöttség miatt fanyalodik rá az ember.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle