Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Kiemelt híreink
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-2...
2014. július 17. 16:12, csütörtök - canon.hu

EOS-M fényképezőgépekhez való kompakt zoomobjektív, amellyel közelebb kerülhet az eseményekhez. A képstabilizátor védelmet nyújt a fényképezőgép bemozdulásából eredő elmosódás ellen. A léptetőmotoros technológia egyenletes és csendes fókuszálást biztosít videofelvétel közben.

Árával hódít a félprofi Nikon fényképező - D40

2007. április 17. 10:15, kedd - [origo] Digifoto
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Teszteltük a Nikon D40-et, a japán gyártó legújabb cserélhető objektíves készülékét: meglepően gyorsan működik, jó minőségű fotókat készít, könnyű, ráadásul az eddigi legolcsóbb tükörreflexes masina, viszont a régi objektíveket nem ismeri fel.

Az év végi bejelentéskor sokak érdeklődését felkeltette a Nikon új tükörreflexes alapgépe, ugyanis a tervezők nem csatlakoztak a megszokott megapixelháborúhoz, hanem a korábbi típus, a Nikon D50 hat megapixeles érzékelőjét építették az új készülékbe. A típus kialakításakor az elsődleges szempont a kezdők igényeinek megfelelő termék tervezése volt, így a megfizethető ár mellett lényeges volt a könnyű kezelhetőség, és a profi képminőség is. Természetesen mi elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a kompromisszumok mennyiben nyomták rá bélyegüket a Nikon D40-re: hazai megjelenése után alaposan leteszteltük.

Műanyag, de minőségi gépváz

A belépőszintű tükörreflexes fényképezőket többnyire olyan fotósok vesznek, akiket nem elégít ki a kompakt típusok képminősége, ugyanakkor több kilós felszerelést sem szeretnek magukkal hordani. Éppen ebből kifolyólag lényeges nekik a kompakt gépeknél alig nagyobb súly, illetve méret: a Nikon D40 mindössze fél kiló, és bár hajszálnyival, de kisebb a legfőbb riválisnál, a Canon 400D-nél is.

Azok, akik használtak már ilyen méretű fényképezőt tudják, hogy a stabil fogáshoz elengedhetetlen a megfelelő kialakítású markolat. A legtöbb fotós, de a szaklapok túlnyomó része is a Canon fényképezőjével kapcsolatban a túl apró méretű, és ezért kényelmetlen markolatot emeli ki. Tesztelőnknek személyes tapasztalata van mindkét típussal, szerinte a Nikon tervezői jobb munkát végeztek ilyen tekintetben.

 

 

 

A gépváz a profi típusokkal ellentétben nem fémből, hanem műanyagból készült, mégis masszív érzetet kelt a fényképező. A gép hátoldalának nagy részét a hatalmas LCD kijelző foglalja el, de a kezelőszervek ennek ellenére könnyen elérhetők. Egyetlen hiányosság a Nikon külső kialakítását illetően, hogy a fehéregyensúly, illetve az érzékenység beállításához nincs külön gomb, ezeket csupán a menüben lehet beállítani.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle