Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
2014. július 01. 21:36, kedd - Nikon, Amszterdam, Hollandia

Bemutatjuk a Nikon új nagy felbontású mesterművét, a rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgépet. Páratlan képminőségével, nagy sebességű teljesítményével, teljes HD videózási rugalmasságágával a teljesen újratervezett D810 mindenben többet nyújt, mint az elődje, és új mércét állít a nagy felbontású fényképezés területén.

Árával hódít a félprofi Nikon fényképező - D40

2007. április 17. 10:15, kedd - [origo] Digifoto
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Teszteltük a Nikon D40-et, a japán gyártó legújabb cserélhető objektíves készülékét: meglepően gyorsan működik, jó minőségű fotókat készít, könnyű, ráadásul az eddigi legolcsóbb tükörreflexes masina, viszont a régi objektíveket nem ismeri fel.

Az év végi bejelentéskor sokak érdeklődését felkeltette a Nikon új tükörreflexes alapgépe, ugyanis a tervezők nem csatlakoztak a megszokott megapixelháborúhoz, hanem a korábbi típus, a Nikon D50 hat megapixeles érzékelőjét építették az új készülékbe. A típus kialakításakor az elsődleges szempont a kezdők igényeinek megfelelő termék tervezése volt, így a megfizethető ár mellett lényeges volt a könnyű kezelhetőség, és a profi képminőség is. Természetesen mi elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a kompromisszumok mennyiben nyomták rá bélyegüket a Nikon D40-re: hazai megjelenése után alaposan leteszteltük.

Műanyag, de minőségi gépváz

A belépőszintű tükörreflexes fényképezőket többnyire olyan fotósok vesznek, akiket nem elégít ki a kompakt típusok képminősége, ugyanakkor több kilós felszerelést sem szeretnek magukkal hordani. Éppen ebből kifolyólag lényeges nekik a kompakt gépeknél alig nagyobb súly, illetve méret: a Nikon D40 mindössze fél kiló, és bár hajszálnyival, de kisebb a legfőbb riválisnál, a Canon 400D-nél is.

Azok, akik használtak már ilyen méretű fényképezőt tudják, hogy a stabil fogáshoz elengedhetetlen a megfelelő kialakítású markolat. A legtöbb fotós, de a szaklapok túlnyomó része is a Canon fényképezőjével kapcsolatban a túl apró méretű, és ezért kényelmetlen markolatot emeli ki. Tesztelőnknek személyes tapasztalata van mindkét típussal, szerinte a Nikon tervezői jobb munkát végeztek ilyen tekintetben.

 

 

 

A gépváz a profi típusokkal ellentétben nem fémből, hanem műanyagból készült, mégis masszív érzetet kelt a fényképező. A gép hátoldalának nagy részét a hatalmas LCD kijelző foglalja el, de a kezelőszervek ennek ellenére könnyen elérhetők. Egyetlen hiányosság a Nikon külső kialakítását illetően, hogy a fehéregyensúly, illetve az érzékenység beállításához nincs külön gomb, ezeket csupán a menüben lehet beállítani.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Purple instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Purple instant kamera
Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 46 500 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle