Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
2014. július 01. 21:36, kedd - Nikon, Amszterdam, Hollandia

Bemutatjuk a Nikon új nagy felbontású mesterművét, a rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgépet. Páratlan képminőségével, nagy sebességű teljesítményével, teljes HD videózási rugalmasságágával a teljesen újratervezett D810 mindenben többet nyújt, mint az elődje, és új mércét állít a nagy felbontású fényképezés területén.

Fotószerkesztés böngészővel

2007. április 05. 08:30, csütörtök - [origo] Digifoto
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Könnyen előfordulhat, hogy a frissen készült digitális fotókat át kell méretezni e-mailezés előtt, ki kell vágni belőlük egy részletet, viszont nincs fotószerkesztő program a PC-n. Ilyenkor jön jól egy online képszerkesztő: kipróbáltuk jelenleg mire képes az öt legnépszerűbb alkalmazás.

A hagyományos, telepítést igénylő és gyakran drága szoftverek mellett egyre több ingyenes, interneten keresztül elérhető alkalmazás terjedt el az utóbbi években. Olyan óriásvállalatok is felismerték már az ebben rejlő lehetőségeket, mint a Google és a Microsoft, az előbbi például tavaly indította el webes szolgáltatását, amely egyszerű szövegszerkesztő és táblázatkezelő funkciókat kínál.

Az irodai alkalmazásokon kívül szinte napi rendszerességgel van szükség alapvető képszerkesztő szolgáltatásokra is, hiszen ma már a legtöbben digitális fényképezőkkel és mobiltelefonokkal készítik a fotókat. Otthoni használatra ezért sokan telepítenek ingyenes, fizetős, esetleg illegális szoftvereket, azonban ennél is egyszerűbb megoldás lehet az internetes képmanipulálás, ugyanis bárhol, bármikor elérhető alternatívát nyújt. Nyaralás alatt az internetkávézókban, vagy olyan irodai, iskolai PC-ken, ahol nem lehet új szoftvereket telepíteni, ideálisak lehetnek ezek az új eszközök.

A legtöbb webes képszerkesztő teljesen ingyenesen használható, és többnyire ugyanolyan munkamenetet kínál: először fel kell tölteni a fotót a weboldalra, majd vágás, méretezés, illetve színezés után a módosított képet a merevlemezre, illetve pendrive-ra lehet menteni. Némelyik oldal azt is felajánlja, hogy azonnal egy képmegosztó oldalra, például a Flickr-re tölti fel a kész képet.

Pixenate

Egy Írországban bejegyzett cég fejlesztése az egyik legkorábban létrehozott webes képmanipulációs weboldal, a Pixenate. A korábban PXN8 nevén ismert szolgáltatás az egyik legegyszerűbben használható a mezőnyben, és az alapkövetelménynek számító képméretező, illetve vágó eszközökön kívül több extrával is felszerelték.

 

Pixenate

 

Az angol és spanyol nyelven egyaránt használható alkalmazás segítségével nem csupán a vaku által generált vörös szem távolítható el a képekről, de lehet fehéríteni a fogakat, vagy szöveget írni a fotóra. Az effektek között található többek között olajfestményt és szénrajzot utánzó is. Külön érdekesség, hogy az egyes funkciók használatát felugró ablakokban magyarázzák el. Bár korábban nem rendelkezett előnézeti lehetőséggel, a jelenlegi verzióban már egy kisebb ablakban láthatók a módosítások eredményei, így nem kell megvárni, míg a teljes képet átalakítja a rendszer.

Sajnos azonban kizárólag webes képek készítésére alkalmas a PXN8. Fel lehet tölteni ugyan akár tíz megapixeles képeket, sőt azokat effektezni is lehet, a végeredmény azonban legfeljebb 1600x1200 pixeles méretben menthető el.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle