Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A piacon elsőként egy színes Nikon model...
2012. március 30. 12:52, péntek - Nikon, Amszterdam, Hollandia

A Nikon a piacon elsőként egy színes modellel bővíti digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek termékcsaládját. A népszerű digitális tükörreflexes D3100 modell 2011. szeptember 22.-től egész Európában kapható lesz. Canon Digital IXUS 850 IS gépteszt

2007. április 01. 17:05, vasárnap - SG.hu - Kruza Richárd
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Canon Digital IXUS sorozata 2000-ben látott napvilágot. Azóta 27 különböző modell jelent meg ebben a méltán elismert sorozatban. A legújabb típus rendelkezik néhány hasznos újdonsággal is.

Kívülről

A Digital IXUS 850IS szép, igényes külső megjelenésével követi elődeinek hagyományait. Nagyon népszerű fényképezőgépek lévén a gyártó nyilván úgy érzi, hogy a dizájn "bejött", ezért nem sokat változtattak rajta. A gépet lekerekített, egybefolyó vonalaival majdnem össze lehet keverni elődjével, a Digital IXUS 800-al. Bár a mai trend kicsit kezd visszatérni a klasszikus formatervezéshez és emiatt formája nem a legkorszerűbb, mégis biztos sokaknak tetszeni fog a 850IS kinézete. Nagyon finom a gép tapintása és szép a színe. Fogása kényelmes, a kezelőszervek mind kézreesnek. Az ultrakompakt kategóriában nem a legkisebb méretű gépek közé tartozik, például ingzsebben igazából nem észrevehetetlen.

 

Canon IXUS 850 IS

A kisgép háza és kezelőszervei majdnem egyöntetűen jó minőségről árulkodnak. A gép háza szinte teljesen fémből van, a néhány műanyag alkatrész így kicsit rontja az összképet. Az alapvetően jóminőségű géphez nem illik az alul található akkumulátor/memóriakártya ajtó, mivel olyan krómozott műanyag hatását kelti, mint amiről tipikusan le szokott pattogni a bevonat, ami nagyon el tudja rontani az összhatást. Az apró ajtóba ráadásul nem építettek rugót amitől kipattanna, és kicsit lötyög is, olyan mintha nem is ehhez a fényképezőgéphez tartozna, mint ahogy a videócsatlakozást lefedő ajtóról is süt az olcsóság. 

Kezelőszervek

A bekapcsoló gomb a gép tetején található, és formáját tekintve teljesen belesimul a formavilágba - olyannyira, hogy tapintással nem is lehet megtalálni a kapcsolót. Ez így nem valami jó, hiszen sötétben vagy olyan helyzetben, amikor gyorsan szeretnénk fotózni és bekapcsoláshoz a gépet nézve keresgélni kell a kapcsolót... elég idegesítő. A módtárcsát nem a gép tetején, hanem éppen a hüvelykujjunk alatt találjuk, és annak fel-le mozgatásával kapcsolhatjuk. Elhelyezése ugyan tökéletes, de ez a művelet mégis kicsit nehézkes, mivel koncentrálni kell arra, hogy ne ugorjon túl a kívánt funkción a kapcsoló. Ez a negatívumlista hosszúnak tűnik, de szerencsére apróságokról van szó: a többi gomb, kapcsoló hibátlanul működik és jól is van elhelyezve, mondhatni kifogástalan.

Canon IXUS 850 IS

Kijelző

A 207 000 pixeles 2,5 collos kijelző minősége jó, minden szögből olvasható. Átnézeti keresőt is találtunk a gépen, nyilván sokak örömére, hiszen ebben a kategóriában ez ma már ritka.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 46 500 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle