Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Kiemelt híreink
Sencor színes fülhallgatók
2014. február 16. 20:35, vasárnap - FotoMarket

Válassza ki egyéniségéhez, hangulatához a legmegfelelőbb fülhallgatót! A Sencor SEP 170 típus több alternatívát is kínál.

Canon Digital IXUS 850 IS gépteszt

2007. április 01. 17:05, vasárnap - SG.hu - Kruza Richárd
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Canon Digital IXUS sorozata 2000-ben látott napvilágot. Azóta 27 különböző modell jelent meg ebben a méltán elismert sorozatban. A legújabb típus rendelkezik néhány hasznos újdonsággal is.

Kívülről

A Digital IXUS 850IS szép, igényes külső megjelenésével követi elődeinek hagyományait. Nagyon népszerű fényképezőgépek lévén a gyártó nyilván úgy érzi, hogy a dizájn "bejött", ezért nem sokat változtattak rajta. A gépet lekerekített, egybefolyó vonalaival majdnem össze lehet keverni elődjével, a Digital IXUS 800-al. Bár a mai trend kicsit kezd visszatérni a klasszikus formatervezéshez és emiatt formája nem a legkorszerűbb, mégis biztos sokaknak tetszeni fog a 850IS kinézete. Nagyon finom a gép tapintása és szép a színe. Fogása kényelmes, a kezelőszervek mind kézreesnek. Az ultrakompakt kategóriában nem a legkisebb méretű gépek közé tartozik, például ingzsebben igazából nem észrevehetetlen.

 

Canon IXUS 850 IS

A kisgép háza és kezelőszervei majdnem egyöntetűen jó minőségről árulkodnak. A gép háza szinte teljesen fémből van, a néhány műanyag alkatrész így kicsit rontja az összképet. Az alapvetően jóminőségű géphez nem illik az alul található akkumulátor/memóriakártya ajtó, mivel olyan krómozott műanyag hatását kelti, mint amiről tipikusan le szokott pattogni a bevonat, ami nagyon el tudja rontani az összhatást. Az apró ajtóba ráadásul nem építettek rugót amitől kipattanna, és kicsit lötyög is, olyan mintha nem is ehhez a fényképezőgéphez tartozna, mint ahogy a videócsatlakozást lefedő ajtóról is süt az olcsóság. 

Kezelőszervek

A bekapcsoló gomb a gép tetején található, és formáját tekintve teljesen belesimul a formavilágba - olyannyira, hogy tapintással nem is lehet megtalálni a kapcsolót. Ez így nem valami jó, hiszen sötétben vagy olyan helyzetben, amikor gyorsan szeretnénk fotózni és bekapcsoláshoz a gépet nézve keresgélni kell a kapcsolót... elég idegesítő. A módtárcsát nem a gép tetején, hanem éppen a hüvelykujjunk alatt találjuk, és annak fel-le mozgatásával kapcsolhatjuk. Elhelyezése ugyan tökéletes, de ez a művelet mégis kicsit nehézkes, mivel koncentrálni kell arra, hogy ne ugorjon túl a kívánt funkción a kapcsoló. Ez a negatívumlista hosszúnak tűnik, de szerencsére apróságokról van szó: a többi gomb, kapcsoló hibátlanul működik és jól is van elhelyezve, mondhatni kifogástalan.

Canon IXUS 850 IS

Kijelző

A 207 000 pixeles 2,5 collos kijelző minősége jó, minden szögből olvasható. Átnézeti keresőt is találtunk a gépen, nyilván sokak örömére, hiszen ebben a kategóriában ez ma már ritka.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle