Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény...
2014. július 02. 08:57, szerda - WayteQ

Megszokott külső, megnövelt teljesítmény. A processzort a nagy teljesítményű MStar MSB2531 kétmagos, Cortex-A7 alapú, 800 MHz-re skálázott példánya váltja, a memória pedig megduplázódott: 256 MB RAM és 8 GB tárhely áll rendelkezésre.

Világosság I.

2007. március 29. 22:41, csütörtök - Budai Péter - Digiretus.hu
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop tippek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A következő fotó bizony meglehetősen alulexponált, de némi utómunkával elfogadhatóvá tehetjük:

 

 

Ebben legegyszerűbben a Photoshop Edit/Adjustments/Levels menüpontja lesz segítségünkre. Rákkatintva a következő ablakot kapjuk:

 

 

A Channel feliratú ablakban a kép különféle színcsatornái közül választhatunk. Az RGB mindhárom (Red, Green, Blue) színcsatornát együttesen jelöli. Mivel jelenleg nincs szükség a színek módosítására, így hagyjuk a beállítást RGB-n !
Az Input Levels melletti három ablakban a kép sötét, középtónusú és világos területeinek számszerű értékeit látjuk, az alatta lévő ablakban pedig a kép árnyalateloszlását, grafikusan ábrázolva, úgynevezett hisztogramon). Az ablak alatti háromszögek segítségével a tónusterületek egyenként szabályozhatók. A háromszögek árnyalata egyértelműen jelzi, hogy mely tónusterületeket állíthajuk segítségükkel.
Az ablak alsó részén a kimeneli jelszint állítható (Output Levels)

Most koncentráljunk az Input levels jellemzőkre !

A hisztogramon látható, hogy a kép árnyalateloszlása nem egyenletes. A jobb oldali, fehét nyíl fölötti és melletti területen a grafikon nem vesz fel értéket, tehát nincs a képen világosabb terület.
Az árnyalatok kiegyenlítéséhez húzzuk a jobb oldali, fehér háromszöget balra, addig a pontig, amíg a fölötte lévő ablakon a grafikon bal szélét látjuk. A fönti ablakokban a jobb oldali ablak értéke is változni fog, valamint automatikusan a középső ablaké is, mivel, ahogy láthatjuk a középső, szürke háromszög is balra tolódott. A jobb oldali háromszöget a grafikon széléig tolva, kb. 155-ös értéket kell mutatnia a jobb oldali ablaknak. A középső érték 1,34. Ezek természetesen csak a példaképünkre vonatkoznak, nem minden esetben ugyanekkorának kell lenniük. Az a lényeg, hogy a háromszög csúszkákat mindig a fekete grafikon széléig húzzuk, de beírhatjuk az értéket számmal is a fönti ablakokba, a háromszög csúszkák helyzete úgy is változik.
Most ismételjük meg ugyanezt a bal oldali, fekete háromszöggel is, amit jobbra húzzunk egy nagyon kicsit, a grafikon bal széléhez mivel a grafikon itt hamarabb kezdődik. A háromszöget addig húztam jobbra, amíg a bal oldali fölső ablakban 7-es értéket kaptam, ekkor került a jelölés a grafikon bal széléhez. Mindeközben az eredeti képünkön láthatjuk a változást, ha be van jelölve a Preview jelölőnégyzet. A képen látott változást is vegyük figyelembe!

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 43 190 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle