Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Kiemelt híreink
Brother - 3 év regisztráción alapuló gar...
2014. július 15. 21:10, kedd - brother.hu

A Brother minden termékéhez INGYENESEN kibővíti a garanciát, a weboldalon megtett regisztrációt követően.

Samsung NV10 gépteszt

2007. március 19. 18:37, hétfő - SG.hu - Kruza Richárd
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Az NV10-es a Samsung NV sorozatának felsőkategóriás tagja. Szépsége mellett néhány igazi újdonsággal is rendelkezik. Mérete meglehetősen kicsi (bár az NV3 még kisebb), és 10,1 effektív megapixeles szenzorral, 3-szoros zoomlencsével és digitális képstabilizátorral szerelték fel.

Az NV10-el való ismerkedésünkkor rögtön feltűnik: jó ránézni és jó megfogni. Az eddigi Samsung kompaktok műanyag házukkal, tipikusnak mondható külső stílusjegyeikkel nem lógtak ki a sorból. Ugyan nem voltak kiemelkedően sem szépek sem csúnyák, de jellegzetesek sem. Ebben a kategóriában a külső megjelenés nagyon fontos, mert a szaküzletekben a vásárlók nagy része, amikor már öt vagy hat gép van a pulton és választani kell, végül elsősorban ez alapján dönt. Úgy látszik a fejlesztők tisztában voltak azzal, hogy ma már nem csak a tényleges teljesítmény számít, hanem az embereknek az is fontos, hogy "jól nézzen ki" a gép.

Samsung NV10

 

Az NV10 szép. Fekete fémházát megfogva igazi kis ékszerdoboz hatását kelti. Formavilága követi a mostani aktuális irányzatot, tehát elhagyták a teljesen lekerekített, használt szappan-szerű egybefolyó formákat és vonalakat. Egyenes, szögletes vonalai szinte konzervatívnak mondhatóak, mégsem tűnik úgy, mintha egy régi fényképezőgép lenne a kezünkben. A tervezők ügyeltek a részletekre, és pontos kidolgozású, minőségi kisgéppel van dolgunk. Minden kapcsoló, gomb és szerkezeti elem szépen, pontosan illeszkedik, át van gondolva. Nincs rajta egyetlen olyan alkatrész sem ami "gagyi" benyomást keltene.

Kezelőszervek

A kezelőszervek jól kézreesnek. A módtárcsa, az exponálógomb és a ki-be kapcsoló szokásosan a gép tetején található, utóbbi kis világító kék fénnyel van körülvéve, ha a gép üzemben van. Szemből nézve impozáns a Schneider - Kreuznach felirat az objektíven, ami a híres német lencsegyártó cégre utal. Itt találhatjuk még a távirányító érzékelőjét, a mikrofont és az autófókusz lámpát. A gép alján találjuk az USB/töltés csatlakozót és a memóriakártya és akkumulátor kinyitható ajtaját. Megjegyzem, ez a kis ajtó is nagyon precíz és fémból van. A zoom gomb a gép hátulján helyezkedik el, éppen a módtárcsa alatt, melynek fel-le mozgatásával tudjuk kedvünkre szabályozni a nagyítást.

Kijelző

A 2,5 hüvelykes, 230 000 pixeles kijelző nagyon világos, tartalma jól olvasható napfényben is. Bekapcsoláskor azonnal szembetűnik, hogy itt valami újdonságról van szó, mivel rögtön látszanak a képernyő jobb és alsó része mentén elhelyezkedő gombsorhoz tartozó ikonok. Az új, Smart Touch nevű menürendszerről van szó, amiről még fogunk szót ejteni. Átnézeti kereső nincs a gépen - ahogy mostanában ebben a kategótóriában az lenni szokott - de a célközönség valószínűleg nem fogja hiányolni.

Áramellátás

A gépben található lítium-ion akkumulátor mérete - nyilván a gép külső méretei miatt - elég kicsi, ennek megfelelően 800 mAh-t tud. Ebből a szempontból az NV10 kissé lemarad konkurrenseitől. Egyetlen feltöltéssel legfeljebb 180 fotót lehet készíteni, tehát azért túlságosan nem vészes a helyzet. Hoszabb utazáshoz viszont érdemes tartalék akkumulátort vásárolni. Feltöltése nagyjából 2,5 órát vesz igénybe. Ezzel kapcsolatban szót érdemel, hogy kérféleképpen is lehet tölteni az akkumulátort: a gép alján található egyetlen aljzat az USB és a töltés csatlakozó egyben, tehát ha számítógéphez csatlakoztatjuk a gépet, ezzel egyben töltjük is.

Samsung NV10


Természetesen ugyanez történik a tartozék dokkoló használata esetében is, de tartozik a géphez még egy kis fali konnektor, melybe csatlakoztathatjuk az USB/töltő kábelt, így közvetlenül konnektorból is tölthetjük a gépet egy utazás során. A dokkolóról még annyit érdemes elmodani, hogy USB/töltés és video csatlakozás egyaránt van rajta. A belehelyezett fényképező kissé döntött helyzetben van benne, a kettő együtt úgy néz ki mintha egy pici LCD monitor lenne.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 43 190 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle