Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngen...
2014. június 19. 20:42, csütörtök - Syngenta Nemzetközi Fotópályázata

Újból meghirdette nemzetközi fotópályázatát a Syngenta, amelyre hazánkból is várják professzionális és amatőr fotósok jelentkezését.

Korrekt zsebfényképező ötvenezerért - Panasonic FX3

2007. január 29. 20:42, hétfő - [origo] Digifoto - Halász Dániel
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Panasonic alsó kategóriás, zsebben hordozható fényképezője, a Lumix FX3 próbáink során várakozáson felül teljesített, ugyanis árához képest rengeteg szolgáltatást nyújt, és képminősége is jobb elődeinél.

A hat megapixeles, apró fényképező azzal érdemelte ki tesztelőnk érdeklődését, hogy technikai adottságai alapján a jóval drágább fényképezőkkel is felveszi a versenyt. Ezt ígérték legalábbis a masina paraméterei - megvizsgáltuk, az FX3-as Panasonic miként teljesít a gyakorlatban.

Igényes kialakítású, alumínium gépváz

Nem a világ legkisebb fényképezőgépe ugyan az új Lumix, a mindössze 24 milliméter vastag eszköz mégis kényelmesen elfér bármelyik zsebben, így ideális lehet azoknak, akik nem szeretnek egyetlen percet sem kamera nélkül tölteni.  A Lumix FX3 fekete, illetve ezüstszínű változatban egyaránt kapható, nálunk ez utóbbi típus járt. Az eladási statisztikák szerint egyébként az ilyen színű gépek a népszerűbbek vevők körében, noha a fekete házzal bíró modellek profibban néznek ki.

 

 

A kezelőszervek elosztása a többi Lumix terméknél megszokott rendet követi, vagyis a hátfal jobb oldalán helyezkedik el az összes kapcsológomb, miközben a nagyméretű kijelző foglalja el a fennmaradó területet. Annak ellenére, hogy ultrakompakt masináról van szó, a gép fogása mégis jobb az átlagosnál, így akár egy kézzel is kényelmesen használható az előlapon található miniatűr markolatnak köszönhetően.

A kezeléssel kapcsolatban érdekesség az is, hogy az üzemmódválasztó tárcsa nem a gép tetején kapott helyet, hanem az exponálógombtól jobbra, a géptestbe lett süllyesztve. Bár így jóval kényelmesebben lehet tekerni, ugyanakkor néha zavart minket, hogy az átlagos kezelőszervekkel ellentétben nem lehet teljesen körbecsavarni, hanem ütközik mindkét irányban.

 

 

Valódi képstabilizátor, Leica optika

Az utóbbi hetekben több gyártó is bejelentett képstabilizátoros fényképezőket: ezek többségében azonban kiderült, mindössze digitális megoldásról van szó, és az adott termékbe nem építettek mozgó alkatrészeket sem az optikába, sem  a képérzékelő szerkezetébe.

A Panasonic esetében ez szerencsére nem igaz, az FX3-asban is megtalálható a cég MEGA O.I.S. optikai képstabilizációs rendszere. Ez az objektív egyes belső részeinek finom mozgatásával képes csökkenteni a kézremegés okozta bemozdulásos életlenséget, lehetővé téve a rossz fényviszonyok közötti fotózást (álló téma esetén).

A Leica által tervezett objektív háromszoros zoomot kínál, kisfilmes értékeken számolva 35 - 105 milliméteres tartományban teszi lehetővé a fotózást, az alkalmanként fotózóknak így megfelelő lehet, de egyesek hiányolhatják a drágább FX-modellekben egyébként elérhető szélesebb látószöget.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle