Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
A piacon elsőként egy színes Nikon model...
2012. március 30. 12:52, péntek - Nikon, Amszterdam, Hollandia

A Nikon a piacon elsőként egy színes modellel bővíti digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek termékcsaládját. A népszerű digitális tükörreflexes D3100 modell 2011. szeptember 22.-től egész Európában kapható lesz. Egyszerre hat alapfunkció - Samsung NV3 gépteszt

2006. október 30. 19:48, hétfő - FotoMarket
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Néhány évvel korábban unikum volt, ha egy digitális fényképező mozgókép rögzítésére is alkalmas volt, már azonban úgy látszik újabb funkciók kerülnek a gépekbe, és holnap talán már egy-egy „jobb" típus sálat is köt majd télre. A Samsung mérnökei, engedve a piac valós vagy vélt igényeinek, elkészítették az NV3-as fényképezőt, az új New Vision család újabb tagját, amolyan mindent bele recept szerint. A kérdés persze ezek után az, hogy mindezek a funkciók azon túl, hogy bővítik a gép tudását, valóban hasznosak és használhatóak-e.

 

  

 

Nem mindennapi, hogy egyszerre - az alábbi - hat alapfunkcióval rendelkezik a Samsung NV3-as ultrakompakt digitális fényképezője:

• fényképező
• videokamera
• diktafon
• MP3 lejátszó
• videolejátszó
• szövegolvasó

 

Felépítés

Az NV3-as igényes és finom kidolgozású, kialakítása az ultrakompaktokra jellemző, mára már hagyományosnak nevezhető megoldást követi. Optikája, mely háromszoros optikai zoommal bír, függőlegesen került beépítésre a vázba, és így a belsejében végzi minden mozgását, ami a fókuszáláshoz és a zoomoláshoz szükséges. Ujjnyi vékony, kékes-lilás színezetű fém váza megfelelő védelmet biztosít az érzékeny részeknek, ahogyan az optikát is egy a kikapcsoláskor előugró lamella védelmezi. Hátoldalán egy nagyméretű, 2,5 collos LCD biztosít képet a komponáláshoz, ami erősebb napsütésben viszont már kevésbé jól látható képet szolgáltat. A gép tetejének szélein két kerek tárcsaféle díszeleg. Első ránézésre nem sokat sejtetnek magukról, koncentrikusan bordázottak, amivel a gép fogását segítik, dekoratív, csúszásmentes kapaszkodót biztosítva az újjaknak. Jobban megvizsgálva kiderül, hogy nem egyszerű lapokról van szó, hanem sztereo hangszórók fölött „lebegnek".

 

  

 

A kezelőszervek igen finoman működnek, bár a zoom működése nagyon lassúnak tűnt. A módválasztó tárcsát kifejezetten lágyan lehet tekerni, aminek sajnos az a hátulütője, hogy a géphez mellékelt elegáns, mágneses zárral ellátott bőr tok minden alkalommal, amikor a gépet elővesszük vagy eltesszük, elállítja a tárcsát a korábban kiválasztott állapotról.

A fényképező alján egy egyedi csatlakózó díszeleg, amibe könnyen bedugható a mellékelt csatlakozó, vagy a dokkolóegység. Mindkét megoldással egy USB kapura köthető a gép, ami egyaránt betölti az energiaellátás és a képáttöltő funkció szerepét. Szorult helyzetben tehát nem szükséges feltétlenül konnektor az akkumulátor feltöltéséhez, hanem elegendő egy kitartóbb laptop, ami elegendő energiát biztosíthat a további működéshez. Itt kell megjegyezni, hogy meglepően jól fűt a kis NV3-as, azaz a burkolat hosszabb idejű használat során komolyan felmelegedhet, ami azért ilyen mértékben meglehetősen ritka jelenség. Hátránya csak az esetlegesen jelentkező képzajosodás, illetve a nyilvánvalóan fokozott energiafelhasználás.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 43 190 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle