Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Kiemelt híreink
Ragadj meg minden lehetőséget! Canon EOS...
2014. február 21. 17:47, péntek - canon.hu

Az EOS 1200D ideális azok számára, akik először használják a DSLR rendszert. A Canon EOS Companion alkalmazással együtt olyan képeket készíthetsz, amelyek tségével emlékeidet még könnyebb és élvezetesebb feleleveníteni.

Egyszerre hat alapfunkció - Samsung NV3 gépteszt

2006. október 30. 19:48, hétfő - FotoMarket
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Néhány évvel korábban unikum volt, ha egy digitális fényképező mozgókép rögzítésére is alkalmas volt, már azonban úgy látszik újabb funkciók kerülnek a gépekbe, és holnap talán már egy-egy „jobb" típus sálat is köt majd télre. A Samsung mérnökei, engedve a piac valós vagy vélt igényeinek, elkészítették az NV3-as fényképezőt, az új New Vision család újabb tagját, amolyan mindent bele recept szerint. A kérdés persze ezek után az, hogy mindezek a funkciók azon túl, hogy bővítik a gép tudását, valóban hasznosak és használhatóak-e.

 

  

 

Nem mindennapi, hogy egyszerre - az alábbi - hat alapfunkcióval rendelkezik a Samsung NV3-as ultrakompakt digitális fényképezője:

• fényképező
• videokamera
• diktafon
• MP3 lejátszó
• videolejátszó
• szövegolvasó

 

Felépítés

Az NV3-as igényes és finom kidolgozású, kialakítása az ultrakompaktokra jellemző, mára már hagyományosnak nevezhető megoldást követi. Optikája, mely háromszoros optikai zoommal bír, függőlegesen került beépítésre a vázba, és így a belsejében végzi minden mozgását, ami a fókuszáláshoz és a zoomoláshoz szükséges. Ujjnyi vékony, kékes-lilás színezetű fém váza megfelelő védelmet biztosít az érzékeny részeknek, ahogyan az optikát is egy a kikapcsoláskor előugró lamella védelmezi. Hátoldalán egy nagyméretű, 2,5 collos LCD biztosít képet a komponáláshoz, ami erősebb napsütésben viszont már kevésbé jól látható képet szolgáltat. A gép tetejének szélein két kerek tárcsaféle díszeleg. Első ránézésre nem sokat sejtetnek magukról, koncentrikusan bordázottak, amivel a gép fogását segítik, dekoratív, csúszásmentes kapaszkodót biztosítva az újjaknak. Jobban megvizsgálva kiderül, hogy nem egyszerű lapokról van szó, hanem sztereo hangszórók fölött „lebegnek".

 

  

 

A kezelőszervek igen finoman működnek, bár a zoom működése nagyon lassúnak tűnt. A módválasztó tárcsát kifejezetten lágyan lehet tekerni, aminek sajnos az a hátulütője, hogy a géphez mellékelt elegáns, mágneses zárral ellátott bőr tok minden alkalommal, amikor a gépet elővesszük vagy eltesszük, elállítja a tárcsát a korábban kiválasztott állapotról.

A fényképező alján egy egyedi csatlakózó díszeleg, amibe könnyen bedugható a mellékelt csatlakozó, vagy a dokkolóegység. Mindkét megoldással egy USB kapura köthető a gép, ami egyaránt betölti az energiaellátás és a képáttöltő funkció szerepét. Szorult helyzetben tehát nem szükséges feltétlenül konnektor az akkumulátor feltöltéséhez, hanem elegendő egy kitartóbb laptop, ami elegendő energiát biztosíthat a további működéshez. Itt kell megjegyezni, hogy meglepően jól fűt a kis NV3-as, azaz a burkolat hosszabb idejű használat során komolyan felmelegedhet, ami azért ilyen mértékben meglehetősen ritka jelenség. Hátránya csak az esetlegesen jelentkező képzajosodás, illetve a nyilvánvalóan fokozott energiafelhasználás.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle