Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházu...
2016. április 25. 08:16, hétfő - Ariete termékek

Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk termékpalettáján. Kínálatunkban nem csak szezonális termékeket talál. Az Ariete cég háztartási kisgépek gyártására szakosodott, a kisgépek terén igencsak széles a kínálata.

Lightroom: profi képkezelő ingyen

2006. augusztus 05. 08:06, szombat - [origo] Digifoto - Halász Dániel
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Kipróbáltuk az Adobe cég napokban megjelent Lightroom nevű képkezelő szoftverének tesztverzióját: a merőben új szemléletű program gyökeresen megváltoztathatja majd a fotósok életét, bár jelen állapotában még nem tökéletes.

Ma már vitathatatlan tény, hogy a digitális fotózás felváltotta a hagyományos technológiát az amatőr és a professzionális felhasználási területeken egyaránt. Az is igaz viszont, hogy erre a váltásra meglehetősen lassan reagáltak a szoftvercégek, amely oda vezetett, hogy ma a legtöbb fényképész több különálló programot használ egyes munkafázisok elvégzésére. Általában más-más programot használnak a felhasználók képeik  rendszerezésére, szerkesztésére, vagy például diabemutatók készítéséhez.

 

 

Kellő türelemmel természetesen az eredmény tökéletes lesz, ám ezeket a programokat nem kifejezetten fotós szemszögből készítették. Így például az eredetileg grafikusoknak készült Adobe Photoshop használatának elsajátítása sok fotósnaknak komoly gondot okoz, mindamellett rengeteg funkciója kihasználatlan marad.

A nagyobb vállalatok közül elsőként az Apple készített fotósok bevonásával, az ő igényeik szerint megtervezett képszerkesztő alkalmazást. Az Aperture nevű szoftver tavaly ősszel debütált, és fokozatosan kinőve gyerekbetegségeit egyre pozitívabb visszajelzéseket kap a szakmai fórumokon. Sokak számára nagy hátránya viszont, hogy kizárólag Mac OS X operációs rendszer alatt telepíthető, vagyis Windows-verzió nem létezik belőle.

Természetesen nem maradt sokáig konkurencia nélkül az Apple szoftvere, idén januárban az Adobe is bemutatta hasonló termékét, Lightroom néven. A PC-s felhasználók bánatára azonban kezdetben ez a szoftver is csupán Mac rendszereken volt futtatható. A jelenleg is fejlesztési-, illetve tesztelési fázisban lévő alkalmazásnak viszont a napokban kiadták a Microsoft Windows rendszerrel kompatibilis változatát, amelyet ki is próbáltunk.

A regisztráció után ingyenesen letölthető alkalmazás tesztverzióját bárki szabadon használhatja 2007. január 30-áig. Ezzel a lépéssel az amerikai vállalat célja, hogy minél szélesebb közönség számára tegye elérhetővé a terméket, illetve visszajelzéseket gyűjtsön a felhasználóktól, és a vélemények alapján alakítsa ki a végleges verziót, mely a tervek szerint még 2006-ban megjelenik.

 

 

A Lightroom újdonsága az ígéretek szerint abban rejlik, hogy a fényképek elkészítése után a teljes feldolgozási folyamatot egyetlen alkalmazásba sűríti, vagyis a fotók katalogizálása, szerkesztése, és nyomtatása mind egy egységes programban kapnak helyet. Ebből kifolyólag kézenfekvőnek tűnt, hogy a tesztelés során egy valós munkafolyamatot végezzünk el rajta.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 24 690 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 24 690 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 32GB memóriakártya 14 090 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 32GB memóriakártya
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 9 290 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle