Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
2014. február 23. 17:18, vasárnap - FotoMarket

Rádiót hallgatni jó! Legyen az komoly-, metál vagy könnyűzene, hírek, kabaré, rádiójáték vagy kívánságműsor. Keresse meg most az Önhöz legközelebb álló stílust és válogasson kedvére a Muse rádiói közül.

WhereIsIt? - ha nem találunk már semmit

2006. április 28. 14:42, péntek - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

WhereIsIt? - ha nem találunk már semmit

Ebben a bemutatónkban - rendhagyó módon - nem kifejezetten a digitális fényképek feldolgozásához használható szoftver képességeit boncolgatjuk. A Where Is It? ugyanis leginkább sokoldalúságával vívja ki az elismerést és egy olyan univerzális katalóguskészítő, mely talán a legnépszerűbb kategóriájában. Legyen szó tömörített fájlokról, zenei  állományokról, videókról vagy képekről, a Where Is It? minden fájlról és könyvtárról a lehető legrészletesebb információkat gyűjti össze, és tárolja el adatbázisában. Mindezek beolvasása pedig akár merevlemezről, DVD-ről, pendriveról vagy bármilyen más adattároló eszközről is történhet.

Ami miatt a Where Is It? képességeiről is beszámolunk az a gyors működése és az, hogy rendkívül egyszerűen készít áttekinthető katalógust az elmentett, archivált képeket tartalmazó lemezekről. Hab a tortán, hogy mindehhez beolvassa a teljes EXIF mezőt és bélyegképeket is gyárt az egyes felvételekről az azonosíthatóságot elősegítendő.

Telepítés, indulás

Az installálás a szokásos menetrendnek megfelelően alakul, a programfájlok mellett választani lehet, hogy felkerüljön-e példakatalógus, ami segíthet a program adta lehetőségek megismerésében. Első indítás alkalmával a program felkínálja részletes konfigurálását egy varázsló formájában, azaz lépésről lépésre, magyarázatokkal kiegészítve ad lehetőséget a működést befolyásoló opciók kiválasztására, meghatározására. Ezt persze nem szükséges végigjátszani, mert az alapbeállításokkal is nagyon szépen működik a WhereIsIt?. A gyakorlott felhasználók számára a hagyományos, magyarázat nélküli beállítás is választható, aminek a lehetőségét a varázsló fel is kínálja, rögtön az első pontban.

 

Részletes magyarázatokkal segíti a beállítást a varázsló

 

A szoftver egyébként képes az újabb verziók keresésére, amely folyamat megkezdéséhez a Súgó menü Frissítés Kereső Varázsló pontjára kell csupán egyet kattintani.

 

Szükség esetén felfrissíti magát

 

A kezelőfelület egyszerűnek mondható. A főablakban - melyet két részre osztottak - csak a legszükségesebb kezelőszervek kaptak helyet. Emellett bekapcsolható egy információs szerepet betöltő leírás mező is, amit viszont külön aktiválni kell. Az itt olvasható adatok - melyek a Műveletek menü Leírás szerkesztése pontban átírhatóak - tájékoztatják a felhasználót az éppen a katalógusban kijelölt fájl részletes adatairól, képfájlok esetén pedig a kisméretű előnézeti kép is itt jelenik meg, az EXIF adatok mellett.

 

Egyszerű főablak, itt már az Ablak menüből nyitható Leírási ablakkal

 

Szerencsére a készítő - a szlovéniai Robert Galle - gondoskodott a lokalizáció, azaz a magyarosítás lehetőségéről, így egy szorgalmas honfitársunknak köszönhetően a magyar nyelvű kezelőfelülethez szükséges fájl a letöltési oldalon megtalálható, a beállításoknál, mint használatos nyelvi fájl megadható. Sajnos ez a bizonyos fájl egy korábbi verzióhoz készült, így 1-2 szöveg (pl a főmenü Search, azaz Keresés menüje), mely a használat során felbukkan, elképzelhető, hogy angol nyelven szól a felhasználóhoz. Az egyszerű nyelvifájl-szerkesztő persze lehetőséget biztosít, hogy a kezelőfelület üzeneteit, minden egyes feliratot, ami megjelenik, mi magunk módosítsunk, így a problémás szavak, mondatok korrigálhatóak.

 

 

Magyarul is ért a WhereIsIt?, de egyéni szövegekre is meg lehet tanítani

 

Hogy eredeti céljainkhoz azért valamelyest ragaszkodjuk a Where Is It? működését egy képfájlokat tartalmazó DVD beolvasásán keresztül mutatjuk be.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 ice blue instant kamera
Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera 22 850 Ft Fuji Instax Mini9 cobalt kék instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 9 290 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle