Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Kiemelt híreink
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
2014. július 01. 21:36, kedd - Nikon, Amszterdam, Hollandia

Bemutatjuk a Nikon új nagy felbontású mesterművét, a rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgépet. Páratlan képminőségével, nagy sebességű teljesítményével, teljes HD videózási rugalmasságágával a teljesen újratervezett D810 mindenben többet nyújt, mint az elődje, és új mércét állít a nagy felbontású fényképezés területén.

ACDSee Pro Photo Manager - igényességre hangolva?

2006. április 07. 17:36, péntek - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

1. Új termékvonalat határoz meg az ACD Systems a sokak által már régről ismert ACDSee a Pro, azaz professzionális célokra fejlesztett változatával. Szinte magától értetődő, hogy a kezdetektől fényképböngészés céljára készített program nem válik szinte egyik napról a másikra felsőkategóriás képszerkesztővé, de nem is lehet ez a készítők célja, hiszen ahhoz még nagyon sok gombócot kell megennie az ACDSee-nek. Ami viszont kétségtelenül kiemeli a többi hasonlóan univerzális képességekkel bíró szoftver közül a Pro változatot az az, hogy minden olyan funkció elérhető benne, mellyel egy jó képességű és megfelelő „erejű" számítógéppel rendelkező, igényes felhasználó meg tudja valósítani a böngészéshez, rendezéshez és az alapvető képszerkesztéshez kapcsolható elképzeléseit. Ami funkció vagy képesség esetleg eddig hiányzott - a jól működő vállalati marketingnek köszönhetően már a jóval drágábban mért - Pro verzióban keresendő.

Az egyik tizenkilenc, a másik...

Indításkor feltűnően gyorsan megjelenik a kezelőfelület, vagy éppen a látni kívánt fotó. Gyorsabban, mint ahogyan azt megszokhattuk, akár az egyel korábbi változatnál is. Ez igen dicséretes fejlődés, tekintve, hogy a sebességével híressé vált ACDSee korábbi sebes működése a funkciók bővülésével már teljesen eltűnni látszott. Első ránézésre a kezelőfelület felépítése nem sokat változott. Talán csak az enyhe szürkés tónus igyekszik újszerű komolyságot sugározni a felhasználó felé. Minden kezelőszervet a helyén találunk, sőt, a korábbi bélyegkép adatbázist is - jó ACDSee szokás szerint - hajlandó importálni automatikusan. Az otthonosság érzése tehát biztosított, kartámlák mérethez állítva, kakaó bekészítve - lássuk, konkrétan, miért is került a Pro megkülönböztető jelzés a név után.

 


Beszürkült a felület, de minden maradt a helyén

RAW-olvasásból jeles

Egy komoly képkezelőhöz mérten, a megfelelő ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező, haladó szintű fotósok igényeihez igazodva az ACDSee Pro végre képes a legismertebb digitális fényképezőgép gyártók kameráinak (szám szerint 118db) nyers adatformátumú fájljainak megfelelő sebességű kezelésére. Böngészés során szinte észrevehetetlen, hogy egy egyszerű JPG vagy egy RAW fájlt olvas be a program, mivel műveletek sebessége, a bélyegképek készítésének tempója megfelelően gyors és zökkenőmentes. Sőt! Ez utóbbi fájltípussal még gyorsabban is végez, mint a gyengébb minőségű, tömörített JPG fotók előnézeti képének generálásával. Alkalmas tehát a program a RAW állományok konvertálására, beolvasására és némileg korlátozott szerkesztésére egyaránt. Vezérelhetőek természetesen az expozíciót befolyásoló fényesség és megvilágítás értékek, a fehér egyensúly, élesség, zajszint. Az átalakítások elmenthetőek, majd ugyanezek érvényesíthetőek más, hasonló körülmények között készült felvételeken is, mellyel gyorsan és néhány lépéssel megoldható több fájl feldolgozása egyidejűleg. A RAW fájlok szerkesztéséhez az eszköztáron található - igen beszédesen - RAW feliratot viselő gombbal lehet hozzákezdeni, melynek hatására egy újabb ablakban végezhetőek el a szükséges, a konverzió során alkalmazandó beállítások.

 

A RAW-konverzió szinte kötelező a képek kényelmes kezeléséhez

Ehhez a funkcióhoz kapcsolódik egyébként az Adobe cég által kifejlesztett, és szintén egyfajta nyers képformátumnak szánt univerzális DNG formátum kezelésének támogatása.

A RAW állományok kezeléséhez hasonlóan szintén az igényes képszerkesztő alkalmazás ismérve a különféle színterekkel való boldogulás, melyet az ACDSee mind szerkesztéskor, mind pedig nyomtatáskor alkalmazni tud. A hatékony, igényes munka érdekében egyszerre több fényképpel kötegelt állománykezeléssel eltávolíthatóak és konvertálhatóak a különféle színterek profiljai, melyeket minden egyes felvétel egyedileg tartalmaz.

 

A Pro Intelligens színkezeléssel is „meg van áldva"

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle