Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
A Kata táskák legnépszerűbb tagjai
2014. február 17. 19:48, hétfő - FotoMarket

Hihetetlen kényelem, kiváló anyagok és jó gyártási minőség jellemzi a Kata táskákat. Bemutatkoznak a legnépszerűbb sorozat tagjai.

MAGIX Photos on CD & DVD 4

2006. február 15. 11:30, szerda - FotoMarket
Fotózásról A-Z-ig » Fotóprogram leírások Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Magix talán az egyik legismertebb zeneszerkesztő szoftvereket fejlesztő cég. Neve már réges-régen összefonódott a mp3-alapú zeneszerkesztéssel, azonban mára átalakult a termékpaletta, és immáron megtalálható a kínálatban egy könnyen kezelhető, dekoratív felülettel ellátott diavetítést generáló alkalmazás is.

A Photos on CD & DVD 4 nevet viselő program (továbbiakban nevezzük egyszerűen „Photoson”-nak) nem új keletű fejlesztés, már a negyedik generáció jelent meg a közelmúltban. Célja, hogy egyszerű módszerekkel összetett és igen látványos bemutatót lehessen készíteni fényképek, családi videofelvételek, aláfestő zene valamint számtalan különleges áttünési effektus összegyúrásával, melynek komponálása után hagyományos asztali DVD lejátszóval TV-n keresztül is meg lehet mutatni az elkészült művet bárhol, bárkinek.

A Photosonhoz többféle szolgáltatást párosítottak, melyek között megtalálható egy interneten keresztül elérhető fényképalbum, ahová fotókat lehet feltölteni, majd belőlük papírképet vagy - a kiválasztott képekkel díszített - naptárat, esetleg bögrét rendelni. Egy szintén beépített segédprogramon keresztül hozzáférést kínál egy online üzlet is, ahol rengetegféle kísérőzenét, háttérképet, animációt árusítanak – így egy kisebb összegért cserébe az összeállított diavetítések színesíthetők, változatossá tehetők. Sajnálatos módon a Magix weboldaláról letölthető e-version változat demo módban üzemel csak, meglehetősen visszafogott funkciókkal, viszont 25 fontnyi online pénzbefizetés és aktiválás után, az addig letiltott pontok is használhatóvá válnak.

 

Demo

Mindent a szemnek! Demo módban mindezekről lemaradunk

 

Visszatérve a kezelésre és a bemutatók létrehozásának módjára, alapvetően három egyszerű lépésben megoldható egy kész anyag összeállítása, és DVD-re vagy CD-re mentése - valamilyen tetszőleges videó-formátumban.

1. Felhasználandó fényképek/videók kijelölése
2. Ezek közti áttünések, aláfestő zene, feliratozás kiválasztása
3. A kész állomány DVD-re vagy CD-re mentése

Első blikkre

A kezelőfelület avatatlan szemnek először kicsit összetettnek, és emiatt elrettentőnek hathat, főleg a képernyő alsó sávja, ahol több egymással párhuzamos mező fut végig, növelve a pánikot a kezdő lépésekkel ismerkedő felhasználóban. Második pillantásra, és némi kattintgatás után azonban megkönnyebbülhetünk, mivel tapasztalható, hogy minden megmozdulást a Magix segítségünkre küldött angyalai őrzik, azaz bármivel is próbálkozunk, a program külön felbukkanó ablakokban rengeteg információt nyújt az egyes műveletek mikéntjéről. A segítségnyújtás animációkkal, vagy éppen a több felöl elérhető Help menün keresztül történik.

Kezelőfelület

Áttekinthető és szép, sok segítséggel, magyarázattal

 

A Photoson sajnálatos módon mindig a teljes képernyőhöz igazítja magát, amit a fejlesztők üdvözítő megoldásnak szántak, mivel azonban a felhasználó nem rendelkezhet ennek a teljes képernyős nézetnek az átváltásáról kisebb ablakra, sem pedig átméretezéséről, ezért ez sokszor inkább a program hátrányára válik, mintsem előnyére. Az eredetileg (vagy megtévesztésül meghagyott?) erre a célra szolgáló középső gomb ugyanis minden egérkattintásra immunis.

Videó mező (Video Screen)
A bal sarokban helyet foglaló területen a megkomponált diavetítésről előnézeti kép kapható bemutató videó formájában, a kis képernyő alatt pedig a lejátszás indításához szükséges gombok sorakoznak. A sorban utolsó kezelőgomb megnyomásával elindítható mikrofonos hangfelvétel, és a számítógépre kötött videokamera folyamatos képének rögzítése is.

 

Video Screen

Éppen nincs adás, de a kész mozit itt lehet ellenőrizni

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya 13 690 Ft Silicon Power CF 32GB 400x memóriakártya
Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle