Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
A piacon elsőként egy színes Nikon model...
2012. március 30. 12:52, péntek - Nikon, Amszterdam, Hollandia

A Nikon a piacon elsőként egy színes modellel bővíti digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek termékcsaládját. A népszerű digitális tükörreflexes D3100 modell 2011. szeptember 22.-től egész Európában kapható lesz. Sony DSC-T7 gépteszt

2006. március 05. 08:44, vasárnap - SG.hu
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Az ehhez hasonló gépek mindig felkeltik az ember érdeklődését, hiszen az elsősorban megjelenésükben remekelő digitális fényképezőgépek piacán a képminőséget és a funkcionalitást illetően bőven van még mit behozni. Így amikor egy újabb taggal bővül a díszes társaság, mindig felcsillan a reménysugár, hátha ezúttal sikerült újabb apró lépést tenni a tökéletesség felé. Nos, a Sony T7 sem lépett ki a digitális ékszer státuszból, azonban mindenképpen megér egy közeli pillantást. 5 megapixel és 3x-os optikai zoom egy 1 cm vastag vázban. A paraméterek önmagukban elismerésre méltók, de a tapssal várjunk a teszt végéig, kiderülhet még egy-két turpisság is.

Design, ergonómia

Design az van bőven, egyértelműen ez manapság a kategória egyik leglátványosabb fényképezőgépe, és ez indokolt is, hisz itt valóban sok múlik a külsőségeken. Elsőre a kivételesen lapos váz tűnik fel, majd az "óriási" 2,5 colos kijelző (ami a maga 230 000 pixeles felbontásával tényleg szép képet szolgáltat), aztán avatottabb szemek meg is akadnak a baloldalra helyezett kezelőszerveken. Hogy erre miért volt szükség, azt szívesen megkérdezném az illetékesektől.

 


Nem mintha ezáltal kezelhetetlenné válna a gép, de kétlem, hogy a balkezesek iránti együttérzés motiválta a tervezőket. A jobbkezes többség kénytelen megerőszakolni pár agytekervényét, és ballal nyomkodni a hátfalon lévő gombok döntő többségét (sebaj, legalább jobb kézben biztosabb a fogás). Szerencsére a zoomkar és az exponáló gomb a jobb oldalon maradt.

Be- és kikapcsolni két módon tudjuk a gépet: a legegyszerűbb módon az előlap fel-le irányú eltolásával, azonban aki megtalálja a cselesen elrejtett gombot a váz jobb oldalának felső részén, az ezzel is életet lehelhet a szerkezetbe. Így összesen négy tetszőleges állapot érhető el, vagyis lehetőségünk van a gépet bekapcsolni akkor is, ha az előlap takarja az optikát, illetve nyitott optikánál is kikapcsolhatjuk (ez utóbbinak sok értelme nincs, de ha esetleg elromlik, beragad az előlap, nem kell rögtön pánikba esnünk, a gép még használható marad).

 


A váz méreteiből adódóan nem jutott hely állványmenetnek, ami meglehetősen bajossá tenné az éjszakai használatot (ha nem lenne másképpen megoldva a dolog), de a szokásos csatlakozó aljzatok is hiányoznak a vázról (USB, A/V, DC). Sebaj, erre ott a dokkolóegység, legalábbis első pillantásra. Azonban hamar kiderül, hogy az csak egy egyszerű talp, és ha bármit be szeretnénk dugni a gépbe, akkor még egy külön adapter egységet kell oldalról belepattintanunk. Kicsit sufnituning íze van a dolognak, elegánsabb megoldás lett volna a dokkoló talpon keresztül kivitelezni a csatlakozást, mint oly sok más típusnál.

A már említett éjszakai felvételekhez viszont pont ez a dokkoló talp nyújt nagy segítséget, ugyanis ezen található az állványmenet. Ez sem egy felhasználóbarát megoldás, de legalább nem kell lemondanunk az állvány használatáról. A kezelőszervekre nem lehet panasz, kivéve talán a zoomkart, ami annyira kicsi és esetlen, hogy már szinte a törékenység érzetét kelti, és még viccből nem nevezhető kényelmesnek vagy ergonómikusnak.

 

Sony jó szokása szerint a T7 dobozát is szépen telepakolta kiegészítőkkel. A több típushoz alkalmazható akksitöltőn és az akksin kívül megtalálhatjuk a dobozban a dokkoló talpat, a csatlakozó adaptert, egy Memory Stick adaptert, egy 32 MB-os Memory Stick Duo Pro kártyát és egy nyakpántot, na meg persze a szükséges leírásokat, szoftvereket és kábeleket.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 Clear Yellow instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 20 990 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya 18 990 Ft Silicon Power Compact Flash 32GB 400x memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle