Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a me...
2016. március 11. 15:27, péntek - hama.blog.hu

Az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér mondást azok biztosan nem szeretik, akik iPhone-t vagy iPadot használnak; ezeknek a készülékeknek a belső memóriáját ugyanis nem lehet memóriakártyával bővíteni. Szerencsére azért van gyors megoldás arra az esetre, ha fogyóban a szabad kapacitás!

 

Megdöbbentően gyors képkészítés az új Panasonic fényképezőkkel

2009. augusztus 04. 08:30, kedd - Panasonic Magyrország
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Panasonic bemutatta négy új Lumix fényképezőgép modelljét. A DMC-ZX1 25 mm-es széles látószögű optikával és 8-szoros zoommal érkezik, ráadásul minden eddiginél vékonyabb tokozásban, köszönhetően a világ első 0,3 mm vékony aszférikus lencséinek. A második versenyző a DMC-FZ38, a sikeres FZ-sorozat legújabb tagja, mely elődjeit is jócskán túlszárnyaló minőségben és hosszúságban képes nagy felbontású videók rögzítésére. A fény befogadására pedig 27 mm-es nagylátószögű, 18-szoros nagyításra képes Leica DC Vario-Elmarit optika hivatott. Ez a gép az egyszerűen használható intelligens automata mód mellett fejlett manuális beállítási lehetőségekkel is kecsegtet. A DMC-FX60 eközben ultra-nagylátószöget kínál 25-125 mm-es optikájával, ami mögé egy 12,1 megapixeles érzékelő került. A DMC-FP8 pedig az új Lumix FP sorozat egyik első, ami nemcsak a teljesítményével, de a megjelenésével és dizájnjával is hódít.

Mind a négy modellben közös, hogy rendelkeznek az új Power O.I.S. optikai képstabilizátorral, mely a korábbi modellekbe épített MEGA O.I.S. rendszerhez képest 2-szeres hatékonysággal képes dolgozni.

DMC-ZX1

A ZX1 kisméretű készülékházába 25 mm-es ultra-nagylátószögű 8-szoros optikai zoomátfogású Leica DC Vario-Elmar optikát, és 12,1 megapixel felbontású CCD-t rejtettek. Az optika 9 lencsetagot számlál 7 csoportban, melyek között 4 aszférikus lencsét is találunk. A keskeny tokozást lehetővé tévő 0,3 mm vékony aszférikus lencsék egyelőre az egész világon egyedülállóak, illetve az iparágon belül hagyományos, szférikus lencsékből is csak a Panasonic készített ilyen keskenyet. Mindkét megoldás nehezen kivitelezhető; a lencsék sorozatgyártása igazi kihívás, de az eredmény, azaz a 25-200 mm-es Leica standard szerint készülő objektív szuperkompakt vázba való beépítése megérte a fejlesztésbe fektetett tőkét és energiát.

Panasonic DMC-ZX1

Ezzel az zoomátfogással a ZX1 alkalmas átfogó tájképek megörökítésére, vagy a távolban lévő tárgyak közel hozásához. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ez az optikai nagyítás a videófelvétel során is elérhető

DMC-FZ38

A DMC-FZ38 egy igazi hibrid. Egyszerre sokoldalú fényképezőgép és kamera, amivel túlmutat a népszerű előd FZ28-as képességein. A gép olyan fejlett kreatív videofelvételi funkciót kapott, mellyel a felhasználó könnyen állíthatja manuálisan a záridőt és a blende értéket, valamint sztereó zoommikrofonnal egybekötött Dolby Digital Stereo Creator gondoskodik a tökéletes hangrögzítésről. Az FZ38 emellett ultra-gyors autófókusszal, és könnyed kezelést biztosító Intelligens Automata üzemmóddal is rendelkezik, mely utóbbi fotó- és videofelvételkor egyaránt elérhető.

Panasonic DMC-FZ38

Az FZ38 manuális beállítási lehetőségei jóval sokoldalúbbak, mint a korábbi modelleké. Amellett, hogy a fotózás minőségi mércéje magasra lett állítva, a kezelőfelületet sokkal egyszerűbbre, készség szinten is használhatóra szabták a mérnökök.

DMC-FX60

A 12,1 megapixeles felbontással rendelkező FX60 25 mm-es nagylátószögű 5-szörös optikai zoomos Leica DC VARIO-ELMARIT objektívet mondhat magáénak F2.8 induló fényerővel. Egy ilyen képességű objektív szuperkompakt készülékházba való építéséhez különösen keskeny szférikus és aszférikus lencsetagok előállítására ill. sorozatgyártására van szükség, melynek kivitelezése valóságos technológiai bravúr az iparágban. A végeredmény azonban jelentős előnyökkel kecsegtet a felhasználók számára. Adott távolságból 25 mm-es nagylátószöggel ugyanis csaknem 2-szer akkora területet képes befogni a fényképezőgép, mint a szokásos 35 mm-es nagylátószögű objektívvel rendelkező modellek.
Az FZ38 és az FX60 egyaránt képessé teszi a fotóst arra, hogy minden lényeges pillanatot megörökítsen. Teszik ezt a Panasonic által kifejlesztett nagysebességű autofókusz révén, ami nagyban csökkenti a képkészítés előtt szükséges várakozási időt. A zsebből előhúzott gép sem váratja sokáig használóját, ugyanis mindössze 1,1 másodpercre van szüksége a bekapcsoló gomb megnyomása után az első kép elkészítéséig.

Panasonic DMC-FX60

DMC-FP8

Akiknek pedig a dizájn a szokásosnál is többet nyom a latba, azok számára készítette el a Panasonic az új FP8-as készüléket, melynek 12,1 megapixeles képérzékelője és 28 mm-es, 4,6-szoros zoomátfogásra képes optikája keskeny, alumínium házba építve érkezik. A tervezők odafigyeltek arra is, hogy a gép hátsó része is igényes kialakítást kapjon, hisz a felhasználó leggyakrabban ezt az oldalát látja a gépnek. A divatrajongók a szokásos ezüst kialakítás mellett választhatják a fekete vagy a piros borítást is.

Az FP8 az előzőekben felsorolt modellekhez hasonlóan szintén megkapta a nagysebességű autofókuszt, mely a készülék gyors feléledési idejével együtt biztosítja, hogy a felhasználó már 0,95 másodperccel a bekapcsoló gomb megnyomását követően képes legyen felvétel készítésére. A zárnak mindössze 0,006 másodpercre van szüksége a képkészítésig, lehetővé téve a hirtelen jött momentumok elkapását is. Sorozatfelvétel módban pedig a gép körülbelül 2,3 képet készít másodpercenként teljes 12,1 megapixeles felbontásban.

Intelligens Auto mód új Power O.I.S. optikai képstabilizátorral, és továbbfejlesztett arcfelismeréssel
A most bemutatásra került mind a négy Lumix modell rendelkezik az új POWER O.I.S. optikai képstabilizátorral, mely a korábbi MEGA O.I.S. rendszerhez képest 2-szeres hatékonységú kézremegés-kompenzációra képes. Az új képstabilizátor működésének jótékony hatása különösen az alacsony frekvenciájú mozgásoknál jelentkezik, mint pl. a kioldó gomb lenyomása, vagy a hosszú záridővel készített felvételek esetén. Így olyan helyzetekben (pl. éjszaka, vagy gyengén megvilágított beltéri környezetben) is tiszta, éles képek születhetnek amelyekben az eredményes fotózás korábban reménytelennek tűnt.

Panasonic DMC-FP8

Az új modellek egyúttal továbbfejlesztett Arcfelismerés funkcióval is rendelkeznek. Amennyiben egy személy arca már regisztrálásra került a fényképezőgép memóriájába, a készülék felismeri őt, ha az objektív látómezejébe kerül, és kijelzi a nevét az LCD-n. Ha a fotós azt az opciót választja, hogy adott személyre állítsa az expozíciót és az élességet, akkor a gép ezt is megteszi helyette automatikusan.

A kor kihívásainak, elvárásainak megfelelve minden új Lumix fényképezőgép képes 16:9-es képaránnyal is fotózni, a hagyományos 4:3, ill. 3:2 képarányok mellett. Az elkészült képek így tökéletesen jelenhetnek meg a szélesképernyős LCD- és plazmatévéken is. Ezen felül a DMC-ZX1 a széles képarányú WVGA (848x480) illetve normál VGA (640x480) felbontások mellett HD-minőségben is tud mozgóképet rögzíteni, 720p felbontásban 30 képkocka/másodperc sebességgel.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle