Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Ragadj meg minden lehetőséget! Canon EOS...
2014. február 21. 17:47, péntek - canon.hu

Az EOS 1200D ideális azok számára, akik először használják a DSLR rendszert. A Canon EOS Companion alkalmazással együtt olyan képeket készíthetsz, amelyek tségével emlékeidet még könnyebb és élvezetesebb feleleveníteni.

A DSLR új, izgalmas lehetőségei - Nikon D300s

2009. július 30. 15:19, csütörtök - Nikon Magyarország
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Nikon bejelentette a D300s fényképezőgépet, amely tovább bővíti a kreatív képalkotási lehetőségeket.

A D300s, amely HD videokészítési lehetőséggel rendelkezik, 7 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes, valamint kettős CF/SD memóriakártya-foglalatai vannak, a kreatív képalkotás új lehetőségeit tárja fel. A széles körben elismert D300 utódaként a D300s megörökölte elődje DX-formátumú, 12,3 megapixeles CMOS-érzékelőjét, továbbá kisméretű vázában helyet kapott az 51 pontos automatikus élességállítási rendszer és a nagyhírű EXPEED képfeldolgozó technológia is.

Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: "A D300s a mai kreatív képalkotóknak készült, akik a kiváló minőségű állóképek készítése mellett a videó kreatív lehetőségeit is szeretnék felfedezni. A DX-formátum előnyei: a nagyítás, a kis méret és a kedvező ár jóvoltából a D300 igazán izgalmas ajánlat mindazoknak, akik szeretnék magasabb szintre emelni fotós tudásukat.”

Sztereó HD videofelvétel rögzítése és szerkesztése

A D300s alaposan kibővíti a DSLR HD videokészítési lehetőségeket: külső mikrofon segítségével sztereo hangfelvétel rögzíthető, működik az automatikus élességállítás, valamint most első ízben lehetővé válik a videók szerkesztése még a fényképezőgépben. A külső mikrofon támogatása révén valósághűebb lesz a videók hangja, a külön LV gomb használatával pedig egyszerűen válthat állókép és videó között. A beépített szerkesztés alkalmazásakor egyszerűen, visszajátszás közben kijelölheti a klip kívánt kezdő- és végpontját. Ezen felül az új, C típusú HDMI csatlakozó jóvoltából az elkészített videók igény szerint HD monitoron is lejátszhatók.

Nikon D300s
Nikon D300s

 

Kettős foglalatú adattároló

Kategóriájában elsőként a D300s két adattároló formátumot is támogat: CF (Compact Flash™) és az SD (Secure Digital™) memóriakártya egyaránt használható, és külön beállítható, hogy a fényképezőgép milyen módszer szerint rögzítse rájuk az adatokat. Például az egyikre mentheti a fényképeket, a másikra a videókat.

Gyorsabb fényképezés, kiemelkedő képminőség

A D300s fantasztikus, 7 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes, méghozzá külön elemtartó markolat használata nélkül. A külön megvásárolható MB-D10 markolattal a 8 kép/mp is elérhető, valamint a portré tájolású képek készítése is kényelmesebb.

A fényképezőgép megörökölte a D300 úttörő képalkotási technológiáit, például az 1005 képpontos RGB-színmérést használó Fényképezési helyzetfelismerő rendszert és az 51 pontos Multi-CAM3500 AF-rendszer kategóriájában legjobb automatikus élességállítási teljesítményét, ezáltal precízen képes szabályozni az automatikus élesség, az automatikus expozíció és az automatikus fehéregyensúly beállításait. Az EXPEED képfeldolgozó rendszer a Nikonra jellemző képminőséget – élénk és pontos színeket, finom bőrtónus-átmeneteket, kivételes részletgazdagságot és minimális zajt – kínál, egyúttal rendelkezésre bocsátja a Nikon egyedi Képszabályozás rendszerét, amellyel a felvételek megjelenése és stílusa még inkább a fotós igényeihez igazítható..

Értelemszerű ergonómia

Az eleve elismert Nikon ergonómia további, jelentős finomításon ment keresztül az új modellen, amely megkapta a D3 sorozatnál és a D700-nál megismert választógombot; ennek középső gombja a videofelvétel indítására és leállítására használható. A D300s Halk exponálás módja kiválóan használható diszkrét fotózásra, mivel a fotós ilyenkor manuálisan vezérelheti a tükör visszatérését. Külön Info gomb egyszerűsíti a kijelzések megjelenítését, és könnyebben elérhetővé teszi a leggyakrabban használt beállításokat. A beépített vaku képfedése a 16 mm-es objektívének felel meg.

Nikon D300s

Praktikus teljesítmény

A 7,62 centiméteres, 920 000 képpontos, nagy felbontású TFT-monitor kiváló minőségben játssza vissza a képeket és a videókat. Videofelvétel közben igény szerint megjeleníthető a felvétel szintezését segítő virtuális horizont. A rendelkezésre álló beépített feldolgozó eszközök között megtalálható a képek átméretezését végző funkció, amellyel a RAW felvételeket a négy előre beállított méret valamelyikére lehet átalakítani. Ezáltal az utómunka nagyobb része végezhető el a fényképezőgépben, tehát kevésbé van szükség számítógép használatára.

Több, mint egy „s” betű

A D300s átfogó funkciókészlete azoknak kínál remek megoldást, akik komolyan veszik a fényképezést. Az új modell még többet ajánl, mint amennyi abból a kis „s” betűből sejthető; a D300s egyedi helyet tölt be a Nikon DSLR-gépek széles választékában, praktikus módon ötvözve a kreatív funkciókat, a profi technológiát, a kis méretet és a kedvező árat.

A D300s kétféle szettben lesz megvásárolható: az AFS DX NIKKOR 16–85 mm f/3.5–4.5 VR objektívvel, illetve az AF-S DX NIKKOR 18–200 mm f/3.5–5.6G ED VR II objektívvel.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle