Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Kiemelt híreink
A piacon elsőként egy színes Nikon model...
2012. március 30. 12:52, péntek - Nikon, Amszterdam, Hollandia

A Nikon a piacon elsőként egy színes modellel bővíti digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek termékcsaládját. A népszerű digitális tükörreflexes D3100 modell 2011. szeptember 22.-től egész Európában kapható lesz. A DSLR új, izgalmas lehetőségei - Nikon D300s

2009. július 30. 15:19, csütörtök - Nikon Magyarország
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Nikon bejelentette a D300s fényképezőgépet, amely tovább bővíti a kreatív képalkotási lehetőségeket.

A D300s, amely HD videokészítési lehetőséggel rendelkezik, 7 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes, valamint kettős CF/SD memóriakártya-foglalatai vannak, a kreatív képalkotás új lehetőségeit tárja fel. A széles körben elismert D300 utódaként a D300s megörökölte elődje DX-formátumú, 12,3 megapixeles CMOS-érzékelőjét, továbbá kisméretű vázában helyet kapott az 51 pontos automatikus élességállítási rendszer és a nagyhírű EXPEED képfeldolgozó technológia is.

Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: "A D300s a mai kreatív képalkotóknak készült, akik a kiváló minőségű állóképek készítése mellett a videó kreatív lehetőségeit is szeretnék felfedezni. A DX-formátum előnyei: a nagyítás, a kis méret és a kedvező ár jóvoltából a D300 igazán izgalmas ajánlat mindazoknak, akik szeretnék magasabb szintre emelni fotós tudásukat.”

Sztereó HD videofelvétel rögzítése és szerkesztése

A D300s alaposan kibővíti a DSLR HD videokészítési lehetőségeket: külső mikrofon segítségével sztereo hangfelvétel rögzíthető, működik az automatikus élességállítás, valamint most első ízben lehetővé válik a videók szerkesztése még a fényképezőgépben. A külső mikrofon támogatása révén valósághűebb lesz a videók hangja, a külön LV gomb használatával pedig egyszerűen válthat állókép és videó között. A beépített szerkesztés alkalmazásakor egyszerűen, visszajátszás közben kijelölheti a klip kívánt kezdő- és végpontját. Ezen felül az új, C típusú HDMI csatlakozó jóvoltából az elkészített videók igény szerint HD monitoron is lejátszhatók.

Nikon D300s
Nikon D300s

 

Kettős foglalatú adattároló

Kategóriájában elsőként a D300s két adattároló formátumot is támogat: CF (Compact Flash™) és az SD (Secure Digital™) memóriakártya egyaránt használható, és külön beállítható, hogy a fényképezőgép milyen módszer szerint rögzítse rájuk az adatokat. Például az egyikre mentheti a fényképeket, a másikra a videókat.

Gyorsabb fényképezés, kiemelkedő képminőség

A D300s fantasztikus, 7 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes, méghozzá külön elemtartó markolat használata nélkül. A külön megvásárolható MB-D10 markolattal a 8 kép/mp is elérhető, valamint a portré tájolású képek készítése is kényelmesebb.

A fényképezőgép megörökölte a D300 úttörő képalkotási technológiáit, például az 1005 képpontos RGB-színmérést használó Fényképezési helyzetfelismerő rendszert és az 51 pontos Multi-CAM3500 AF-rendszer kategóriájában legjobb automatikus élességállítási teljesítményét, ezáltal precízen képes szabályozni az automatikus élesség, az automatikus expozíció és az automatikus fehéregyensúly beállításait. Az EXPEED képfeldolgozó rendszer a Nikonra jellemző képminőséget – élénk és pontos színeket, finom bőrtónus-átmeneteket, kivételes részletgazdagságot és minimális zajt – kínál, egyúttal rendelkezésre bocsátja a Nikon egyedi Képszabályozás rendszerét, amellyel a felvételek megjelenése és stílusa még inkább a fotós igényeihez igazítható..

Értelemszerű ergonómia

Az eleve elismert Nikon ergonómia további, jelentős finomításon ment keresztül az új modellen, amely megkapta a D3 sorozatnál és a D700-nál megismert választógombot; ennek középső gombja a videofelvétel indítására és leállítására használható. A D300s Halk exponálás módja kiválóan használható diszkrét fotózásra, mivel a fotós ilyenkor manuálisan vezérelheti a tükör visszatérését. Külön Info gomb egyszerűsíti a kijelzések megjelenítését, és könnyebben elérhetővé teszi a leggyakrabban használt beállításokat. A beépített vaku képfedése a 16 mm-es objektívének felel meg.

Nikon D300s

Praktikus teljesítmény

A 7,62 centiméteres, 920 000 képpontos, nagy felbontású TFT-monitor kiváló minőségben játssza vissza a képeket és a videókat. Videofelvétel közben igény szerint megjeleníthető a felvétel szintezését segítő virtuális horizont. A rendelkezésre álló beépített feldolgozó eszközök között megtalálható a képek átméretezését végző funkció, amellyel a RAW felvételeket a négy előre beállított méret valamelyikére lehet átalakítani. Ezáltal az utómunka nagyobb része végezhető el a fényképezőgépben, tehát kevésbé van szükség számítógép használatára.

Több, mint egy „s” betű

A D300s átfogó funkciókészlete azoknak kínál remek megoldást, akik komolyan veszik a fényképezést. Az új modell még többet ajánl, mint amennyi abból a kis „s” betűből sejthető; a D300s egyedi helyet tölt be a Nikon DSLR-gépek széles választékában, praktikus módon ötvözve a kreatív funkciókat, a profi technológiát, a kis méretet és a kedvező árat.

A D300s kétféle szettben lesz megvásárolható: az AFS DX NIKKOR 16–85 mm f/3.5–4.5 VR objektívvel, illetve az AF-S DX NIKKOR 18–200 mm f/3.5–5.6G ED VR II objektívvel.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle