Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fotomarket/html/inc/boxes/latestprodlist.php on line 54
Panasonic Lumix DMC-LS85 ismertető - FotoOnline - online fotómagazin
 
 
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Kiemelt híreink
Brother - 3 év regisztráción alapuló gar...
2014. július 15. 21:10, kedd - brother.hu

A Brother minden termékéhez INGYENESEN kibővíti a garanciát, a weboldalon megtett regisztrációt követően.

Panasonic Lumix DMC-LS85 ismertető

2009. május 20. 13:45, szerda - SG.hu - Kruza Richárd
Tesztek » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Tudásban, vagy pontosabban fogalmazva funkciók tekintetében nemrégen még alapvető különbség volt a különféle kategóriájú fényképezőgépek között: optikai képstablizálás például néhány éve csak a drága tükörreflexes optikákban volt, majd lassan átkúszott a felsőkategóriás kompakt gépekbe. Ha valaki tehát ezt a funkciót akarta, ennek megfelelő árkategóriájú gépet kellett választania, azonban ma már lassan ott tartunk, hogy a legolcsóbb típusokban is van képstabilizálás. Ugyanígy megemlíthetjük a magas ISO-érzékenységet, a nagylátószöget és hasonlókat. Azonban ismerjük a mondást: olcsó húsnak híg a leve, ezért alsókategóriás gép vásárlásakor már nem elegendő a funkciók számbavétele (igaz, ennek régebben sem volt sok értelme). Mivel ma már szinte minden típus "mindent tud", érdemes a választékot megismerni, és a valódi értékek, a minőség alapján választani fényképezőgépet.

A Panasonic Lumix DMC-LS85 tehát egy olcsó zsebgép, elvileg tehát olyan, amire minden családnak szüksége van. Érdemes közelebbről is megismerkedni vele.

Panasonic DMC-LS85

 

Kívülről

A Lumix DMC-LS85 rendelkezik a Panasonic gépeknél megszokott mindazon stílusjegyekkel, melyeknek köszönhetően már messziről beazonosítható a gép márkája: felül fém(hatású) lap, hagyományos, téglalap forma, kissé lekerekített oldalak és a "Leica" embléma az előlapon. Az optika körül csiszoltfém-hatású keret, aminek köszönhetően az optika sokkal nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában. A gép rózsaszínen kívül létezik ezüst és fekete színben is, tehát a tesztgép színe senkit se riasszon el.

A gép külseje teljes egészében műanyagból van. A Panasonic kiskompaktok esetében ez az egyik fontos különbség az árkategórák között - csak a drágább modellek külseje fém. Ettől függetlenül nincs olcsó kinézete a gépnek, minden szép és izléses rajta, bármely környezetben megállja a helyét. Csupán a memóriakártya vagy elem/akkumulátor ajtó kinyitásakor árulja el magát, mert ezek belső oldalára már nem jutott a gép külsejét fedő festékből. A festett külső miatt persze az ember használat közben időnként késztetést érez arra, hogy megnézegesse a gép sarkait, hogy látható-e már rajta kopás. Nem derült ki, hogy a DMC-LS85 milyen gyorsan kopik, a teszt időszak erre túl rövid volt.

Ceruzaelemes gépről van szó, ami miatt a szokásosnál kicsit vaskosabb a markolat felőli rész. Ez jótékony hatással van a gép fogására. A jól elhelyezett exponálógombnak és a Panasonicnál megszokott, köré helyezett zoomgyűrűnek közönhetően egykezes alkalmazásnál stabilan lehet exponálni és zoomolni. Kis trükközéssel a hüvelykujjunkkal a többi gomb is elérhető, de ez már nem biztonságos, a gép könnyen kieshet a kezünkből. Ha viszont bal kézzel megtámasztjuk a gépet, a kezelőszervek nagyon jól kézre állnak.

A gép borzasztóan egyszerű. Módtárcsája nincs, csak egy mód gomb, ennek segítségével érhető el az a néhány üzemmód ami van. A menürendszer egyértelmű és azonnal használható. Jó megoldás a Panasonicnál, hogy a ki-be kapcsolás és a lejátszás funkció mechanikus tológombokkal működik, ugyanis így ezek megfelelően szeparáltak a többi funkciótól, ráadásul ránézésre látható, éppen hol áll a kapcsoló. Összességében véve, ha az egyszerű és problémamentes használat a kritérium, akkor a DMC-LS85 ennek megfelel.

Panasonic DMC-LS85

 

Kijelző, kereső

A 2,5 colos LCD kijelző felbontása 230 ezer pixel, ami megfelelően részletgazdag képet biztosít. Az automatika a háttérvilágítás erejét erős fényben vagy napsütésben 40%-kal képes növelni, ezzel javítva a kép láthatóságán zavaró körülmények között. Ennek ellenére erős napsütésben nem valami könnyű komponálni, mert nem sokat látni a képernyőn. Átnézeti kereső nincs a gépen, pedig ilyenkor jól jönne.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle