Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Két új GPS készülék a WayteQ-től
A rendkívül sokoldalú D810 fényképezőgép
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Fotós könyvekkel bővült áruházunk kínálata
Kiemelt híreink
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházu...
2016. április 25. 08:16, hétfő - Ariete termékek

Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk termékpalettáján. Kínálatunkban nem csak szezonális termékeket talál. Az Ariete cég háztartási kisgépek gyártására szakosodott, a kisgépek terén igencsak széles a kínálata.

Nikon D5000 – az új perspektíva

2009. április 14. 13:29, kedd - Nikon Magyarország
Hírek » Sajtóbejelentések Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A Nikon Europe örömmel jelentette be az amatőr és családi fotósoknak szánt új digitális tükörreflexes fényképezőgépét: a D5000-et. Az új modell számos funkciója könnyű és szórakoztató fotózást garantál. A készüléket magasan a versenytársak fölé emeli az egyedi, változtatható szögű monitor, amellyel minden elképzelhető szögből könnyedén lehet fényképezni.

A D5000 a D90-től örökölte annak úttörő HD videó technológiáját, a Nikon D-Movie funkciót. A számos beépített képfeldolgozó eszközzel, egy sor motívumprogrammal, 12,3 megapixeles érzékelővel és ISO 200–3200 (ISO 100 és ISO 6400 egyenértékig bővíthető) nagy érzékenységtartománnyal rendelkező új fényképezőgép sok különféle megvilágítási helyzetben helytáll, használatával minden eddiginél könnyebben készíthetők kiváló minőségű képek.

Nikon D5000

 

“„Ezzel a fényképezőgéppel a Nikon a cég csúcsmodelljeitől származó, kiemelkedő képminőséget és technológiát kínál; mostantól az amatőr felhasználók is megtapasztalhatják azt a kivételes minőséget, amelyről a Nikon ismerik” - mondta Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere. “„A D5000 egyedi, változtatható szögű LCD-monitorával bármely szögből könnyen lehet fényképezni, ami teljesen új perspektívát kölcsönöz a fényképeknek. A D90 modellben a világon elsőként bemutatott D-Movie funkciót most a szélesebb közönség számára is elérhetővé tettük: azok számára, akik jó szórakozást és a képességeik fejlődését várják a fényképezéstől, valamint szeretnék jobbra cserélni jelenlegi digitális tükörreflexes gépüket.”

Nézze az életet új szögből

A D5000 6,86 centiméteres, változtatható szögű LCD-monitora teljesen új perspektívát kölcsönöz a fényképeknek. Használatával bármely szögből könnyedén fényképezhet. A monitor mozgatható, így mindig tökéletesen az adott helyzethez vagy felvételhez igazíthatja a fényképezőgépet. Akár egy koncerten fényképez a tömeg feje fölött, akár a földre lekuporodva szeretne felvételt készíteni, a változtatható szögű monitort beállíthatja úgy, hogy az a legjobb képet adja a kiválasztott témáról. Általános fényképezés és a kereső használata esetén a monitor a fokozottabb védelem érdekében bezárható vagy alaphelyzetbe állítható. Még önarckép készítésére is jól használhatja a megfordított monitort. A Nikonra jellemző, ergonomikus kialakításnak és a lefelé nyíló monitornak köszönhetően a képernyő soha nem akadályozza a fotóst, aki így mindig szilárd fogást tarthat a gépen, elkerülve annak bemozdulását. A lehetőségek korlátlanok.

D-Movie és Élő nézet

A digitális tükörreflexes géppel való videofelvétel nagyszerű kreatív lehetőségeket kínál. Például az objektív cseréjével módosíthatja az alkalmazott perspektívát, a Képszabályozás beállításával pedig már a felvételkészítés előtt fokozhatja a videók érzelmi hatásának erejét. A D5000 D-Movie funkciójával készített hangos videoklipek lejátszhatók a legújabb típusú televíziók képernyőjén, a csatlakozást HDMI-kimenet egyszerűsíti. Az Élő nézet funkció egyetlen gombnyomással aktiválható, ilyenkor a változtatható szögű LCD-monitoron komponálhatja meg fényképeit és videóit. Állóképek készítésekor a fényképezőgép négyféle kontrasztérzékelő AF módot kínál (széles mező, normál mező, arcérzékelés és az új témakövetés), hogy a felvételkészítés a lehető legkönnyebb legyen. Témakövető AF módban, a gép a mozgó témán tartja az élességet, és követi azt még akkor is, ha átmenetileg elhagyja a kép területét.

A motívumprogramok

A rendelkezésre álló 19 motívumprogram jóvoltából önnek nem feltétlenül kell megtanulnia a fényképezés minden csínját-bínját ahhoz, hogy remek képeket készíthessen. Egyszerűen csak forgassa a módválasztó tárcsát SCENE (Motívumprogram) állásba, válassza ki a megfelelő motívumprogramot, majd a többit bízza a gépre. A motívumprogramok kiválasztását a fényképezőgép még mintaképek megjelenítésével is segíti. A fényképezőgép egyszerűen használható funkciói közé tartoznak a beépített képszerkesztő eszközök is, amelyekkel szerkesztheti képeit, és számítógép használata nélkül különféle vizuális effektusokat alkalmazhat rájuk.

Nikon D5000

Van tovább is...

Az eddig felsoroltakon felül a D5000 még kiváló minőségével is kiemelkedik a mezőnyből. A 12,3 tényleges megapixeles CMOS-képérzékelő, a Nikon innovatív, gyors EXPEED képfeldolgozó rendszere, a sebes és precíz, 11 pontos AF-rendszer és a rendkívül tartós, nagy teljesítményű záregység jóvoltából a gép azok számára is kiváló megoldást ad, akik már alaposabb fotós tudással rendelkeznek. A képminőség további javítását szolgálja a levegőáramlás-vezérlő rendszerrel kombinált képérzékelő-tisztító mechanizmus, az Aktív D-Lighting és a Képszabályozás. A D5000 különféle visszajátszási funkciói egyszerre praktikusak és szórakoztatóak. Megtekintheti a fényképeket egyesével, de akár 72 képenként is. Rendelkezésre áll a naptár nézet, amely a felvétel dátuma és ideje szerint rendezi a képeket. Az igazán komoly amatőr fotósok méltányolni fogják, hogy a D5000 képes megjeleníteni a képek nagyított területének hisztogramját is, amellyel meghatározható a helyes expozíció. A Nikonra jellemző módon ergonomikus kialakítású, kisméretű és könnyű váz fogása kiváló. Azok, akik csendes környezetben fényképeznek, örülnek majd az új Csendes felvétel módnak, a beépített vaku pedig automatikusan akkor nyílik fel, amikor szükség van rá. A mozgásban levő fotósok számára ott a GPS-támogatás a Nikon GP-1 egységen keresztül; így a felvételkészítés helye pontosan meghatározható. A HDMI-kimenet pedig akkor jön jól, amikor az elkészült felvételeket szeretné megosztani családjával és barátaival. A Nikon D5000 kompatibilis az AF-I és az AF-S Nikkor objektívek széles választékával.

 

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya 12 990 Ft Silicon Power Compact Flash 16GB 600x memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle