Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kézzelfogható közelség - Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM
Brother - 3 év regisztráción alapuló garancia
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Két új GPS készülék a WayteQ-től
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Két új GPS készülék a WayteQ-től
2014. július 02. 08:35, szerda - WayteQ

Két új GPS készülék a WayteQ-től. A WayteQ x980BT és x880 GPS eszközök elsősorban azoknak jelenthetnek megoldást, akiknél elsődleges szempont a megbízható, folyamatos GPS-vétel.

Samsung Digimax i5 termékismertető

2006. február 24. 13:39, péntek - SG.hu
Termékismertetők » Fényképezőgépek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Találóan a #1 szlogennel reklámozza legkisebb digitális fényképezőgépét a Samsung. A valódi nevén Digimax i5-re keresztelt, 17 mm vastag, parányi szerkezet mindenesetre valóban a csúcsot képviselheti a méretversenyben.

5 megapixeles a legnagyobb felbontás amit elvárhatunk tőle, ez mostanság szinte általános trendnek mondható a kompakt zsebgépek körében is. Automata funkciók tekintetében a kis Samsung nem marad el a többiektől, hiszen az alap expozíciós beállítások itt is a gépre vannak bízva. A felhasználó kezébe a szokásos expozíció korrekció, fénymérési-, autofókusz és vakumódok, az érzékenység, valamint a témamódok beállítása kerül. Utóbbiból 11 félét kapunk a megszokott fotós szituációkhoz.

 Aki videót is szeretne rögzíteni az maximálisan 640x480 méretben és 30 fps sebességgel teheti, a mozgókép mellé pedig hangot is rögzíthet. Mivel a felvehető videó hosszának csak a memória szabhat gátat, egy 256 MB-os kártyára - az MPEG 4 tömörítésnek hála - akár 130 percnyi anyagot is felvehetünk. A mozgókép funkciót tovább erősíti a "Movie Stabilizer" mód is.

Nem vall tehát szégyent ezen a téren a Digimax i5, mint ahogy a képek megjelenítése terén sem, hiszen hátulján egy 230 000 képpontos 2,5" átmérőjű LCD-t helyeztek el. A kis méret és a nagy kijelző miatt ez esetben is lemaradt az átnézeti kereső, tehát a képek komponálásakor is az LCD-re kell hagyatkoznunk.

 

 

Nem esett még szó az objektívről, mely egy vázba rejtett, 3x optikai zoomos (39-117 mm ekv.) F3.5-4.5 fényerejű Samsung SHD optika. Az élességállítás normál állásban 50 cm és végtelen között, makró módban pedig 1-50 cm között működik. Kiemelkedő a maga nemében a gépben alkalmazott 50 MB-nyi belső memória. Ez ugyan az 5 megapixeles képméret mellett nem számít soknak, viszont a kategóriatársak 10-16 MB-nyi tárhelyéhez viszonyítva "hatalmas". Természetesen itt is lehetőség van külső memóriával kiegészíteni a kapacitást, erre SD/MMC kártyákat használhatunk.

Tápellátására lítium-ion akkumulátor szolgál, amely a csomag része. A készülék a jövő hónapban kerül majd a boltokba, 350 euros nyitóáron. A Digimax i5 névváltozat még nem tekinthető véglegesnek. Elképzelhető, hogy egyes piacokon Digimax SL1 néven jelenik majd meg a legapróbb Samsung.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera 46 500 Ft Fuji Instax Mini9 Wedding szett instant kamera
Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 smokey white instant kamera
Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 lime zöld instant kamera
Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera 21 490 Ft Fuji Instax Mini9 flamingo pink instant kamera
Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya 8 890 Ft Sandisk Compact Flash Ultra 16GB memóriakártya
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle