Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Kicsi az iPhone belső tárhelye? Itt a megoldás!
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Nyomtass A/3-ast - mert számít a méret!
2014. július 02. 10:40, szerda - brotherkellek.hu

Ha a jövőben csak egyszer is szeretne nagyobbat nyomtatni vagy másolni, akkor vegyen A3-as multifunkciós készüléket az A4-es helyett, mert megéri!

Zsírleszívás házilag, digitálisan

2009. január 02. 18:48, péntek - [origo] Digifoto - Halász Dániel
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop tippek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

Legújabb Photoshop tippünkben az úgynevezett Liquify eszköz használatát mutatjuk be: ez különösen jól jöhet a nyári, fürdőruhás fotók retusálásakor.

Az otthoni felhasználóknak szánt képszerkesztő programba, az Adobe Photoshop Elementsbe is beépítették a Liquify eszközt, amelynek használata leginkább a gyurmázáshoz hasonlítható. A képeket szinte folyékony halmazállapotúként kezeli a szoftver, így könnyen meg lehet változtatni az emberi testrészek méretét, például kicsinyíteni az orrot, növelni az izmokat vagy a melleket, vagy egyszerűen egy mosolyt varázsolni az egyébként tökéletes portréra.

A Photoshop Elements elindítása után az Editor részben megnyitva a módosítani kívánt fényképet a Filter > Distort > Liquify menüpontot választva indítható el a retusálás. Amennyiben nagy felbontású képről van szó, érdemes a manipulálás előtt vagy lecsökkenteni annak méretét, vagy egy kisebb területet kijelölni a Marquee Tool eszközzel (bal oldali paletta harmadik sorában található), így ugyanis gyorsabban fog reagálni a műveletekre a Photoshop.

nike shoes outlet

 

A Liquify menüpontra kattintva egy új ablak jelenik meg, újabb beállítási lehetőségekkel. Itt a bal oldali palettán a mutatóujjal jelölt maszatoló eszközt fogjuk használni a retusálás során, a módosítani kívánt terület, illetve az elmosó ecset méretét pedig a jobb oldalon elhelyezett Brush Size feliratú csúszka segítségével lehet változtatni.

Mi az adott felvételen a modell fenékformáját, csípőjét, combját, vállát és felkarját karcsúsítottuk le, illetve mellbőségét növeltük meg. A módosítások közben érdemes apró lépésekben haladni, akár egy-egy testrész átformálása után Apply gombot nyomni és újra belépni a Liquify ablakba, így ha elrontanánk az eredményt, a History palettából visszahozható az előző állapot.

 

 

Arra is érdemes odafigyelni, hogy a változtatások mértéke ne legyen drasztikus, hiszen a fotóretusálás lényege ideális esetben éppen az, hogy a módosítás észrevehetetlen legyen, valóságosnak tűnjön a kép. Nem szabad túlzásba vinni a karcsúsítást, bár mindenképpen jót lehet mulatni vele.

A fotóalany alakjának megváltoztatása után jöhet a bőrhibák javítása: ezt jó esetben pár másodperc alatt meg lehet oldani az úgynevezett Spot Healing Brush eszköz használatával (bal oldali paletta, hetedik sor). A bőrhibára kattintva a szoftver automatikusan retusálja a bőr felületét és eltünteti az apró zavaró jegyeket.

 

 

Ennél valamivel bonyolultabb trükkel fejeztük be a bikinis fotó retusálását: a modell fenekének árnyéka olyan erős, hogy emiatt annak mérete is nagyobbnak tűnik a Liquify ecset ellenére is. Erre megoldás lehet a Clone Stamp eszköz, ezúttal azonban nem egy másik területről klónozunk át egy az egyben egy részletet. A felső palettán a klónozás módját normálról Lighten-re változtatva korrigálunk, így kivilágosodik az árnyék, de a bőrfelület textúrája is megmarad, ha az Opacity értéket 10 százalék alattira állítjuk be.

Az összes módosítás végeztével érdemes előhozni a History ablakot és megnézni, mekkora különbség van az eredeti és a végleges kép között. Jó esetben a változások minimálisak, de az összhatást tekintve mégis ideálisabbá teszik a képet a női és férfi szemeknek. A képet persze ne felejtsük elmenteni a File > Save as menüpont használatával.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle