Oregon órák és időjárás-állomások változatos kivitelben
Ariete háztartási kisgépek onlineáruházunk kínálatában
Megszokott külső, megnövelt teljesítmény - WayteQ x880
Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
Kiemelt híreink
Trendi Muse rádiók minden korosztálynak
2014. február 23. 17:18, vasárnap - FotoMarket

Rádiót hallgatni jó! Legyen az komoly-, metál vagy könnyűzene, hírek, kabaré, rádiójáték vagy kívánságműsor. Keresse meg most az Önhöz legközelebb álló stílust és válogasson kedvére a Muse rádiói közül.

Fogfehérítés digitálisan

2008. május 16. 10:40, péntek - [origo] Digifotó - Sipos Dániel
Fotózásról A-Z-ig » Photoshop tippek Betűméret csökkentése Betűméret növelése Cikk nyomtatása Cikk küldése e-mailben Előző cikk Következő cikk

A portrékészítők egyik legnagyobb problémája, hogy amikor elcsattan az a bizonyos csíz, és sikerül elkapni az ideális, természetes mosolyt, a lenagyított képen bizony nem is olyan ideális az a mosoly: a fogak sárgásak, lepedékesek, a portréalany legnagyobb csalódására.

Szerencsére a képszerkesztő programokkal ez a probléma könnyen orvosolható: olvasóink most megtudhatják, hogyan varázsolják csillogóan fehérré portréalanyuk fogait - digitálisan.Az Adobe Elements rendkívül felhasználóbarát, néhány lépésben elvégezhetjük a korrekciót.

Először is nagyítsunk bele a megnyitott képbe a baloldali eszköztáron található nagyító segítségével annyira, hogy a száj betöltse a képernyőt - így könnyebbé válik a kijelölés.

 

 

Válasszuk ki a Selection Brush Tool-t. Ez szintén az eszköztáron található, felülről a negyedik, jobboldali ikon. Alapértelmezettként a Quick Selection Tool-t fogjuk látni, ám az ikon alján látható kis nyílra kattintva kiválaszthatjuk a szükséges eszközt. Az ecset méretét (Brush) állítsuk akkorára, hogy kényelmesen ki tudjuk vele jelölni a fogakat, ne lógjon túl rajtuk, mert akkor elnagyolt lesz a kijelölés, de ne is legyen túl kicsi, mert akkor órákig szöszölhetünk.

 

 

Ha elkészültünk a kijelöléssel, a Ctrl + J billentyűkombinációval csináljunk belőle új réteget (Layer). Ezt a képernyő jobb alsó szegmensében láthatjuk. Azért van erre szükség, hogy ha valamit elrontunk, az ne a kép egészét érintse, csak ezt a réteget, amelyet bármikor törölhetünk vagy átszerkeszthetünk.

Most válasszuk ki a Replace Color... menüpontot az Enhance>Adjust Color menüből. Az első szemcseppentővel válasszunk ki egy világosabb területet a fogsoron. Az eszköz palettáján levő kis ablakban látni fogjuk a kijelölést, egyelőre valószínűleg csak egy kis részt. A Fuzziness csúszka feljebb mozgatásával (100-120-as érték körül), illetve eltérő (sötétebb-világosabb) pont kijelölésével tudjuk hangolni a kijelölést. Ha a Lightness csúszkát pozitív irányba mozgatjuk, a képen is láthatjuk, melyik területet érinti a kijelölés.

 

 

A fogak fehérségét és fényét a palettal alján található Saturation (telítettség), illetve Lightness (fényesség) csúszkákkal fogjuk szabályozni. A Saturation-t negatív irányba mozgassuk, ezzel a fogak sárga színét semlegesítjük. A Lightness csúszka pozitív irányba mozgatásával pedig azok fényességét erősítjük. Ügyeljünk arra, hogy ne vegyük le túlzottan a telítettséget, hiszen akkor szürkeárnyalatúvá változtatjuk a fogakat, illetve, hogy ne világosítsuk túl őket, mert akkor rendellenesen bebuknak (kifehérednek) a fogak egyes részei, míg mások túl sötétek maradnak, így túl kontrasztossá, festményszerűvé válik a terület.

 

 

Ha végeztünk, egyesítsük a rétegeket a Layers>Flatten Image paranccsal, majd mentsük el a képet tetszés szerinti formátumban.

Ez a művelet a fogak természetes fehérségét hivatott visszaadni, így ne várjunk UV-fényben világító, rikítóan fehér fogakat. Abban mindenesetre biztosak lehetünk, hogy portréalanyunk nem fintorog, amikor meglátja széles mosolyát a képen.

Kapcsolódó cikkek:

FOTÓMAGAZIN | FOTÓKÖNYV | FOTÓKIDOLGOZÁS | FOTÓÁRUHÁZ
FotoMarket | Regisztráció | Információ | Hírlevél | Ügyfélszolgálat | Impresszum
Levél szerkesztőségünknek

© FotoMarket - 2001-2009  Minden jog fenntartva!

Még több akciós termék »

 

Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Ice White instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Charcoal Grey instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Lilac Purple instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Blush Pink instant kamera
Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera 25 900 Ft Fuji Instax Mini 11 Camera Sky Blue instant kamera
Még több újdonság »

Designed and hosted by InternetMarket

Valid HTML 4.01 RSS 2.0
Valid CSS 2 iGoogle